News

Fostul șef al SRI Tulcea, numit de Dăncilă în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Reacția explozivă a celor de la USR

15.06.2019 | 19:05
Fostul sef al SRI Tulcea numit de Dancila in functia de guvernator al Deltei Dunarii Reactia exploziva a celor de la USR

Decizie controversată luată de premierul Viorica Dăncilă. Liderul Executivului a decis să îl numească pe Cătălin Țibuleac drept noul guvernator al Deltei Dunării, în locul lui Mălin Matei Mușetescu. Acesta este fostul șef al SRI Tulcea, funcție pe care a ocupat-o până la pensionarea din 2017. După aceea a ocupat funcția de președinte al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. Numirea lui Țibuleac a fost primită cu cuvinte foarte dure de către USR.

Cine este Cătălin Țibuleac, fostul șef al SRI Tulcea numit de Viorica Dăncilă guvernator al Deltei Dunării

Țibuleac a fost șeful direcției județene de informații Tulcea – SRI Tulcea, în perioada 2013-2017. El este un apropiat al președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. Mălin-Matei Mușetescu, cel pe care îl înlocuiește acum în funcția de guvernator, fusese numit în 2017 de către fostul premier Sorin Grindeanu, la cererea lui Liviu Dragnea. Mușetescu a fost jurnalist la Academia Catavencu si Catavencii, unde a fost coleg cu Doru Buscu, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Numirea lui Țibuleasc în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei “Delta Dunării” este una cel puțin bizară, dacă ținem cont de atacurile numeroase ale PSD cu privire la „statul paralel” și la serviciile secrete. Cu toate acestea, Viorica Dăncilă a declarat că ea este străină de acestea atacuri și s-a ferit să spună ceva pe acest subiect, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Fostul șef al SRI Tulcea, Cătălin Țibuleac, numit Guvernatorul Deltei Dunării
Fostul șef al SRI Tulcea, Cătălin Țibuleac, numit Guvernatorul Deltei Dunării *foto: facebook

Numirea lui Cătălin Țibuleac drept guvernator al Deltei Dunării, atacată de USR

Cei de la USR au atacat numirea țui Țibuleac ca guvernator la Delta Dunării: „PSD și premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înțeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai și continuă politica păguboasă de numire în funcții cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD. USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei de numire în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Țibuleac, fost șef al Direcției Județene de Informații Tulcea, pe scurt SRI Tulcea, un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, în ultimii ani, Cătălin Țibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro”, precizează reprezentanții USR, prin intermediul unui comunicat de presă emis de Mediafax.

„Decizia de numire a domnului Cătălin Țibuleac a generat un val de mesaje către USR. Uniunea Salvați România va folosi toate mijloacele avute la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât acesta să nu fie distrus de baronii locali PSD”, a fost concluzia sursei citate.