News

Fostul șef de la rutieră, iertat de soție după ce a lovit-o cu ”un obiect de mobilier din răchită”. Ce s-a întâmplat după apelul la 112

Deznodământ neașteptat în scandalul de violență domestică în care a fost implicat Marius Maghiari, fostul șef al Serviciului Accidente Grave.
15.05.2023 | 11:03
Fostul sef de la rutiera iertat de sotie dupa ce a lovito cu un obiect de mobilier din rachita Ce sa intamplat dupa apelul la 112
Marius Maghiari, fost șef în poliția rutieră, a avut un conflict conjugal care s-a încheiat cu un dosar penal / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: investigative-report.ro / Hepta
ADVERTISEMENT

Marius Maghiari, fost șef în Brigada de Poliție Rutieră, a fost iertat de soție, după ce, la sfârșitul lunii martie, acesta a agresat-o prin lovituri la nivelul feței cu un obiect de mobilier.

Soția polițistului a solicitat retragerea ordinului de protecție

În urma agresiunii, bărbatul a fost evacuat din vila familiei, situată în zona Băneasa, iar polițiștii l-au condus pe acesta la audieri și au dispus emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

ADVERTISEMENT

În paralel, soția polițistului a depus în instanță o cerere de confirmare a ordinului de protecție, prin care acestuia să i se interzică să se apropie de ea pentru o perioadă de până la șase luni.

Doar că, între timp, situația s-a schimbat la 180 de grade. FANATIK a aflat că femeia a depus în instanță o cerere de renunțare la judecarea cererii de emitere a ordinului de protecție, considerând că nu mai are nevoie de o astfel de măsură din partea autorităților statului.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, magistrații nu au avut altă variantă decât să închidă acțiunea. Soția polițistului are la dispoziție 30 de zile să conteste decizia instanței, în cazul în care ar reveni asupra deciziei sale. Până atunci, Marius Maghiari poate reveni la domiciliul conjugal, pentru că ordinul provizoriu de protecție a expirat.

Cum a ajuns Marius Maghiari să fie numit ”cel mai bogat polițist de la Rutieră”

Fostul polițist și-a agresat soția pe data de 30 martie 2023, potrivit informațiilor furnizate de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București pentru Gândul. Femeia a sunat la 112, iar polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Sursa citată a relatat că bărbatul și-ar fi lovit soția cu un ”obiect de mobilier confecționat din nuiele de răchită”,  provocându-i femeii răni la nivelul feței.

ADVERTISEMENT

Marius Maghiari a ajuns celebru în urmă cu mai mulți ani, când s-a aflat că acesta controla un hotel select din nordul capitalei. La vremea respectivă, Agenția Națională de Integritate a anunțat că angajatul MAI nu poate justifica aproximativ 100.000 de euro. Așa s-a ales Marius Maghiari să fie numit în presă ”cel mai bogat polițist de la Rutieră”.

Fostul polițist are liber să se întoarcă la locul de muncă

În 2015, Marius Maghiari a mai avut parte de un incident care l-a adus în centrul atenției publice. Polițistul a lovit o femeie de 35 de ani cu mașina, în zona Casa Presei (str Tipografilor). El a luat victima și a transportat-o la spital, însă a convins-o să nu depună plângere împotriva lui și să declare că a căzut de pe o schelă. În urma anchetei, femeia a recunoscut adevărul.

ADVERTISEMENT

Marius Maghiari a fost trimis în judecată și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ”lovire și alte violențe” și ”părăsirea locului accidentului”. Ca pedeapsă accesorie, lui Maghiari i s-a interzis să ocupe o funcție publică și să activeze în structurile Poliției Române, pentru o perioadă de 5 ani.

Fostul șef de la ”accidente” a contestat decizia, iar Curtea de Apel București a admis apelul acestuia, anulând interdicția de a activa în rândul poliției, pe motiv că reprezintă o pedeapsă ”excesivă”.

Cum arată declarația de avere a lui Marius Maghiari

Alți doi polițiști, acuzați că l-au ”acoperit” pe Marius Maghiari, au fost achitați de instanță pentru acuzația de neglijență în serviciu.

În ultima declarație de avere de pe portalul ANI, în anul 2015, Marius Maghiari deținea un spațiu comercial de 1.300 mp și un teren de 821 mp, ambele în București, pe care le deținea alături de soția lui. Fostul polițist declara un credit bancar în valoare de 150.000 de euro. Singura sursă de venit, la vremea respectivă, era salariul de polițist, care era de 40.000 de lei pe an.

ADVERTISEMENT
Tags: