News

Fostul șef din Poliția Caracal, declarații controversate : “N-am ce să îmi reproșez. Am acționat perfect”

27.07.2019 | 22:01
Fostul sef din Politia Caracal declaratii controversate  Nam ce sa imi reprosez Am actionat perfect

Fostul șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea, a declarat că este foarte mulțumit de modul în care au acționat polițiștii aflați în subordinea sa, în cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită și presupusă a fi fost ucisă, tranșată și incendiată.

Șeful Poliției Caracal nu are ce să-și reproșeze

Nicolae Mirea a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, din punctul său de vedere poliţiştii au acţionat „perfect” şi nu are ce să îşi reproşeze. Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă acţiunea de căutare a Alexandrei a fost una defectuoasă, Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal a răspuns că „poliţistul a fost un executant”.

„Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziţia. La percheziţii fiecare forţă şi-a făcut treaba ei. Nu ştiu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic mi-a făcut un proces verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziţia s-a făcut sub comanda procurorului. Poliţistul acolo a fost un executant”, a declarat Mirea.

Șeful Poliției Caracal nu are ce să-și reproșeze
Șeful Poliției Caracal nu are ce să-și reproșeze

Șeful poliției caracal a fost demis

Întrebat, de asemenea, de ce a aşteptat să se facă dimineaţă pentru a interveni în casa suspectului Gheorghe Dincă, Mirea a spus că fără autorizaţie nu putea intra noaptea.  „Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informaţiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Până am luat autorizările a venit dimineaţa. Nu puteam să mergem fără autorizaţie, nu putem intra noaptea”, a mai spus Mirea.

Totodată, întrebat dacă îşi reproşează ceva în ceea ce priveşte intervenţia de salvare a Alexandrei, Mirea a răspuns negativ.

„Nu, nu (nu am ce să îmi reproşez, mie şi echipei – n.r.). S-a acţionat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca poliţişti am asigurat perfect, nu se putea altfel”, a răspuns fostul şef al Poliţiei Caracal.

Acesta a precizat că nu este adevărat că l-a luat pe tatăl Alexandrei la percheziţii: „Nu l-am luat, nu puteam. Fiecare echipă şi-a făcut treaba. Cu mine când am intrat acolo nu l-am luat. Cum să îl las pe el în faţă, neapărat de lege? Eu eram apărat de lege când intram, prin autorizaţie”, a afirmat Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal.

Chiar dacă el consideră că a acționat impecabil în acest caz, surse din cadrul Poliţiei au declarat, pentru MEDIAFAX, că Nicolae Mirea, şeful Poliţiei Caracal, a fost demis, după intervenţia în cazul Alexandrei. Nicolae Mirea lucra în Poliţie din 1990, este ofiţer şi a ocupat mai multe funcţii în cadrul Poliţiei Caracal.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Chiar dacă au ajuns la adresa unde era ținutp ostatecă Alexandra, poliști au așteptat timp de mai bine de patru ore la poartă, deoarece nu aveau voie să intre în domiciliul suspectului decât după ora 6 dimineața! În casa lui Gheorghe Dincă a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii, în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei.