Alegeri 2024

Fostul soț al Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar. ÎCCJ a respins plângerea candidatului la europarlamentare

Silvestru Șoșoacă nu scapă de controlul judiciar, după ce ÎCCJ a decis că plângerea sa conta ordonanței procurorilor este nefondată. Decizia instanţei este definitivă
10.06.2024 | 17:48
Fostul sot al Dianei Sosoaca ramane sub control judiciar ICCJ a respins plangerea candidatului la europarlamentare
Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Fostul lider SOS România se află sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este acuzat de Parchetul General că a falsificat semnăturile pentru candidatura sa la Parlamentul European.

Fostul soț al Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar

Silvestru Șoșoacă, exclus cu scandat din SOS România, chiar de către cea cu care se află în plin proces de divorț, senatoarea Diana Șoșoacă. viitor europarlamentar, și-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare.

ADVERTISEMENT

În acest scop ar fi falsificat, cu ajutorul liderului AUR George Simion, listele de semnături de susținere, necesare pentru a-și putea depune dosarul de candidatură. În data de 5 iunie, Silvestru Şoşoacă a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals în declaraţii.

“În luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

ADVERTISEMENT

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane”, a transmis Parchetul General într-un comunicat de presă.

George Simion ar fi transmis chiar mesaje vocale pe grupurile de comunicare, cerând falsificarea listelor de semnături în favoarea lui Silvestru Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Cum a acționat George Simion

În situaţiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze șeful AUR le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizaţiei în scopul arătat, au mai precizat procurorii.

“Ca urmare a demersului iniţiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formaţiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând şi pe timpul nopţii, activităţile continuând şi pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

ADVERTISEMENT

Pentru a-şi conspira identitatea şi activităţile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spaţiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condiţiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanţii formaţiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susţinători.

Ca urmare a activităţilor descrise, (…) membrii formaţiunii politice au finalizat activitatea de pregătire şi îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-şi depună candidatura şi care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-şi candidatura.

În data de 11 aprilie 2024, reprezentanţii BEC au confirmat oficial acceptarea candidaturii”, mai transmite Parchetul.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”