Fotbal intern

DRAMATIC! Maicon a lăsat în urmă o FETIŢĂ de 7 ani!

UPDATE 20:36. La prima partidă după decesul lui Maicon, Şahtar Doneţk s-a impus cu scorul de 5-1 în faţa formaţiei Pandurii Tg. Jiu. Trupa lui Pustai a reuşit “performanţa” să...
DRAMATIC Maicon a lasat in urma o FETITA de 7 ani
ADVERTISEMENT

UPDATE 20:36. La prima partidă după decesul lui Maicon, Şahtar Doneţk s-a impus cu scorul de 5-1 în faţa formaţiei Pandurii Tg. Jiu. Trupa lui Pustai a reuşit “performanţa” să primească trei goluri în trei minute, în timp ce reuşita de onoare a oltenilor a aparţinut lui Breeveld, spre finalul partidei.

Echipa de start a Pandurilor:

Stanca – Unguruşan, Paraskevas, Erico, Momcilovici – Anton, Breeveld, Nistor – Buleică, Bud, Ciucur

ADVERTISEMENT

UPDATE 14:21. Dispariţia fulgerătoare a brazilianului Maicon a distrus vieţile a două dintre cele mai dragi fiinţe pentru el. Este vorba de soţia, Giselle, şi de fiica lor, Evelyn, în vîrstă de 7 ani! Nevasta sud-americanului a aflat despre decesul acestuia abia cînd a aterizat la Doneţk, ea fiind pe drum între Brazilia şi Ucraina în momentul în care s-a produs tragedia. FANATIK.RO vă prezintă cîteva imagini cu Maicon, soţia lui şi fiica lor, care arată ce familie fericită formau înainte de a se produce acest dezastru.

UPDATE 00:25. Detaliile accidentului produs de Maicon pe Bulevardul Lenin din Doneţk sînt terifiante. Maicon, care se afla la bordul unei maşini Hyundai Elantra primită de la club, ar fi încercat să depăşească un automobil care întorcea, dar a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un autovehicul Skoda Superb. În urma coliziunii, maşina fostului stelist a intrat într-un stîlp. Fotbalistul s-a lovit cu capul de stîlp respectiv şi a murit pe loc. Decesul brazilianului s-ar fi produs din cauza leziunilor craniene, creierul fiindu-i practic distrus! Şoferul celeilalte maşini, în vîrstă de 30 de ani, a suferit multiple fracturi şi este internat în stare gravă în spital. Conform presei din Ucraina, acul vitezometrului maşinii lui Maicon s-ar fi oprit la 110 km/h.

ADVERTISEMENT

Duminică, 9 februarie

UPDATE 21:55. Presa din Ucraina a publicat primele imagini de la locul accidentului unde şi-a pierdut viaţa fostul stelist Maicon. Maşina acestuia este făcută praf!

maicon3 maicon 1 maicon2

UPDATE 21:35. Şahtar Doneţk a postat pe site-ul oficial al clubului un filmuleţ emoţionant cu brazilianul Maicon în diferite momente ale carierei la gruparea antrenată de Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT
Loading the player…

UPDATE 21:10. “Fără nici o exagerare, era băiat liniştit, la locul lui, şi fotbalist bun în acelaşi timp… Ce să zic… Şocant!“, a spus Raţ, fost coechipier cu Maicon la Şahtar, conform Sport.ro.

UPDATE 17:50. Fostul jucător al celor de la Şahtar, Henrikh Mkhitaryan, actualmente la Borussia Dortmund, şi-a exprimat şi el regretul pentru decesul lui Maicon. “Odihneşte-te în pace, prietene! Îţi vom simţi lipsa. Zîmbeai mereu“, a scris armeanul pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

mkhitaryan

UPDATE 16:00. Maicon nu a fost uitat nici de cei de la Steaua, iar pe site-ul oficial al clubului din Ghencea a fost postat un comunicat emoţionant.

UPDATE 15:45. Preşedintele lui Şahtar şi mai mulţi foşti coechipieri de-ai jucătorului au transmis mesaje de compasiune prin intermediul presei şi al reţelelor de socializare.

“Astăzi, familia fotbalului nostru a fost lovită de o mare tragedie. A murit Maicon. A fost un fotbalist talentat şi un om minunat. Nu pot să cred că nu mai e printre noi. Vreau să îi transmit condoleanţele mele familiei. Dumnezeu să îl odihnească”, a scris preşedintele Şahtarului, Serghei Palkin, pe contul său de Facebook.

“În această dimineaţă, Mister ne-a strîns şi ne-a dat groaznica veste. Am anulat orice formă de antrenament azi. Încercăm să trecem peste tragedie. Am pierdut un om foarte bun, un prieten. Sîntem profund îndureraţi şi alături de familia sa în aceste clipe cumplite”, Dario Srna, căpitan Şahtar pentru site-ul oficial al clubului.

srna

“Dumnezeu să aibă grijă de tine, fratele meu, sînt sigur că, aşa cum zîmbetul tău ne însenina pe toţi, la fel o va face şi de acolo, de sus, învăluindu-ne” , a completat Taison.

“Ce mai putem face acum? Doar să ne rugăm. E atît de greu să recunoaştem că sîntem extrem de firavi” – a fost şi reacţia emoţionantă a lui Dentinho.

UPDATE 15:36. Fostul său coechipier al lui Maicon de la Şahtar, Willian, a ţinut să-şi exprime compasiunea pentru familia conaţionalului său dispărut prematur. “Odihneşte-te în pace!!!! Dumnezeu să aibă grijă de familia ta care trece prin momente cumplite”, a scris brazilianul pe contul său de Instagram.

UPDATE 15:20. Privind datele naşterii şi pe cea a morţii lui Maicon, cîteva coincidenţe par să dea fiori. Fotbalistul a văzut lumina zilei pe 8 mai şi s-a stins pe 8 februarie. Mai mult, anul naşterii brazilianului este 1988. Aşadar, cifra opt apare de patru ori în cele mai importante două momente care au trasat destinul fotbalistului. Aparent, numărul nu are vreo semnificaţie negativă, el simbolizînd, în primul rînd, infinitul, însă un studiu publicat pe 8 ianuarie 2014 pe npr.org, citat de bbc.co.uk, relevă un aspect terifiant: moartea iubeşte cifra opt!

skinner

Brian Skinner

Fizicianul Brian Skinner a studiat, la vîrsta de 25 de ani, care sînt şansele unui om de vîrsta sa să moară. Studiul a relevat că aceastea sînt de aproximativ 1 la 3.000, adică 0,03 % numai că ele se dubelază la fiecare opt ani! Astfel, un om de 33 de ani are şanse de 1 la 1.500 să decedeze, în timp ce la 41 probabilitatea ajunge la 1 la 750 şi tot aşa, pe măsură ce fiecare individ înaintează cu opt ani în vîrstă!

UPDATE 14:42. Vestea morţii tragice a fostului stelist Maicon a făcut înconjurul lumii. Marile ziare de sport de pe mapamond scriu despre dispaţia dramatică a brazilianului.

MARCA

“A murit Maicon, jucătorul lui Şahtar Doneţk, în urma unui accident rutier”

EL MUNDO DEPORTIVO

“A murit într-un accident rutier Maicon, jucătorul lui Şahtar Doneţk”

SPORT.ES

“Tragedie la Doneţk: a murit Maicon într-un accident”

TUTTOSPORT

“Doliu la Şahtar: a murit Maicon”

GAZZETTA

“Accident rutier: a murit Maicon de la Şahtar Doneţk”

UPDATE 14:06. Vitinho Medeiros, fotbalist care joacă la Gaz Metan Mediaş, şi-a exprimat durerea faţă de dispariţia prematură a conaţionalului său, Maicon, fostul atacant al Stelei prin intermediul paginii sale de Facebook: “Odihneşte-te în pace războinic al lui Dumnezeu! Condoleanţe întregii familiei şi tuturor celor care te-au iubit. DOLIU”, a scris acesta.

vitinho

UPDATE 13:32. Accidentul a avut loc la ora 04:00, pe unul dintre bulevardele importante din Doneţk, în apropierea unui spital, iar Maicon, care se afla într-o Hyundai Elantra, a intrat într-o Skoda. Fotbalistul a decedat pe loc, în timp ce şoferul celeilalte maşini se află la spital în stare gravă, anunţă presa din Ucraina.

Vezi cum se face praf o Hyundai Elantra la un Test de Impact!

Loading the player…

UPDATE 13:24“Am citit şi eu despre ce s-a întîmplat… O adevărată tragedie! Astea sînt tragediile, nu cînd pierzi un meci. Nu am mai vorbit cu el de cînd a plecat de la Steaua, însă mi-l aduc perfect aminte. Un băiat liniştit, care încerca să facă totul cît mai bine şi toată lumea şi-l aminteşte mai ales pentru meciul cu Sportul cînd a întors de unul singur rezultatul. Ajunsese la o echipă mare, dar uite că a venit nenoricrea asta… E mare păcat că s-a întîmplat aşa ceva… Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Galamaz pentru FANATIK.RO. 

UPDATE 13:02. “Am văzut şi eu ştirea pe internet şi am rămas blocat, nu îmi vine să cred! Păi, băiatul ăsta avea 25 de ani, tu îţi dai seama? Avea toată cariera în faţă, păcat, nu am cuvinte… Era un băiat deosebit, de nota 10, mereu cu zîmbetul pe buze, avea simţul porţii, un atacant extraordinar, nu ştiu ce să mai spun, îmi pare aşa de rău… Timpul pe care l-am petrecut împreună la Steaua a fost super, ne-am înţeles foarte bine. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Bănel Nicoliţă pentru FANATIK.RO

2.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-FC OTELUL GALATI 1-0,LIGA 1 (13.04.2011)

UPDATE 12:50. Aflat în prezent în Coreea de Sud, Stefan Nikolici a aflat de tragedia lui Maicon şi a ţinut să transmită, prin intermediul paginii sale personale de Facebook un mesaj de solidaritate faţă de tragica dispariţie.

NIKOLICI

UPDATE 12:34. “Era un băiat liniştit. Ţin minte că o dată a dat gol şi şi-a pus degetul la gură făcînd semn să tacă toţi cei care au vorbit de rău de el. Am cîştigat şi apoi antrenorul Sorin Cîrţu a declarat că îşi doreşte ca Maicon să-l facă să tacă de acum încolo la toate partidele”, a declarat pentru FANATIK.RO fostul coleg al brazilianului de la Steaua, argentinianul Pablo Brandan.

UPDATE 12:25. “E incredibil ce s-a întîmplat… Nu pot să cred că Maicon nu mai este! Parcă ieri eram colegi… Cum a trecut timpul! Ţin minte că ne-am întîlnit ultima dată prin 2013, pe aeroport, cînd eu jucam la Cernomoreţ Odessa. Am mai depănat amintirile pe care le aveam împreună de la Steaua. Era un băiat modest, sufletist şi talentat. Nu mai am cuvinte… Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat şi Lucian Burdujan, şocat de cumplita veste, pentru FANATIK.RO.

UPDATE 12:20. Şi fostul coleg din atacul roş-albaştru, Marius Bilaşco a fost şocat la aflarea veştii că brazilianul Maicon a decedat într-un accident de maşină: “Nu îmi vine să cred, şi era şi tînăr, avea toată cariera în faţă! Ce să zic de el? Chiar era un tip extraordinar, liniştit, mereu era vesel, a fost un coleg mişto, glumea mereu cu noi. Sincer, nu înţeleg de ce nu a fost oprit de Steaua, chiar nu înţeleg, pentru că era un fotbalist foarte bun. A avut o perioadă foarte bună cu Sorin Cîrţu, apoi a venit Olăroiu şi nu prea a mai jucat, nu ştiu de ce… Îmi pare rău de tot pentru el, nu am cuvinte, Dumnezeu să-l ierte”, a spus Bilaşco pentru FANATIK.RO.

UPDATE 11:47. Sorin Cîrţu, antrenorul lui Maicon la Steaua, a aflat teribila veste de la reporterii FANATIK.RO. “Cum? A murit Maicon? Nu ştiam… Incredibil! Ce nenorocire! Îmi pare extrem de rău să aud asta. Era un băiat la locul lui, frumuşel. Ca fotbalist şi-a făcut mereu datoria cînd a intrat pe teren. A dat cîteva goluri importante, dar nu a rămas pentru că avea o clauză de vreo 800.000 de mii de euro şi Gigi Becali nu a vrut să o plătească. Ţin minte că era bun pe combinaţii şi era oportunist în faţa porţii. În schimb, nu era foarte disciplinat tactic. Încă o dată o spun, îmi pare extrem de rău că s-a întîmplat tragedia asta“, a declarat Cîrţu.

1.FOTBAL:SPORTUL STUDENTESC-STEAUA BUCURESTI 1-2,LIGA 1 (16.04.2011)

UPDATE 11:20. Mircea Lucescu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre tragedia petrecută: “Cînd am auzit am rămas fără cuvinte… Un băiat extraordinar, cu mult bun simţ şi un atacant care avea simţul porţii. Tocmai am încheiat discuţia cu brazilienii mei din echipă şi am anulat ambele antrenamente de azi. Am înţeles că nu conducea el, ci un prieten de-al lui. Mergeau pe un drum drept, iar cel care conducea, nu era obişnuit cu gheaţa şi vremea rea şi a intrat frontal într-o maşină care venea pe contrasens”. 

Şoc în dimineaţa zilei de sîmbătă! Fostul stelist Maicon Pereira a decedat în urma unui grav accident rutier petrecut în Doneţk. Tragica dispariţie a fost anunţată de site-ul oficial al clubului ucrainean. “A fost un fotbalist talentat, o fire deschisă şi prietenoasă. Maicon iubea viaţa şi ştia să fie mereu pozitiv. În mod tragic, o moarte absurdă a răpit o persoană minunată dintre noi. Maicon avea doar 25 ani. Este o ştire teribilă pentru fiecare dintre noi. Şahtar transmite condoleanţe familiei lui Maicon şi prietenilor lui. Odihnească-se în pace”, a scris sursa menţionată.

maicon

Maicon a ajuns la Steaua la începutul lui 2011, sub formă de împrumut şi, chiar dacă nu a evoluat decît în şase meciuri, el a punctat de trei ori, dintre care două goluri au venit într-un meci cu Sportul în care Steaua era condusă, dar pe care, la final, l-a cîştigat cu 2-1. Imediat după acel succes, Gigi Becali declara: “Am avut o presimţire că dăm gol, căci îmi venea să plec de mult. Pentru ce să nu am eu nădejde? Am zis să stau, poate cîştigăm. După ce a dat Maicon primul gol, am zis >, poate îl şi păstrez. Ne-a adus şase puncte Maicon. Îl ţin în tribune la Steaua toată viaţa. L-a adus Teia Sponte, care este prietenul meu din copilărie. Aceste trei goluri pe care le-a dat Maicon ne pot folosi in clasament: îl ţin ca talisman, ca noroc. Nu poţi arunca norocul”.

Pînă la urmă însă, la finalul sezonului, adică după numai cîteva săptămîni, brazilianul a fost lăsat să plece de la Steaua, iar Becali şi-a schimbat radical discursul: “Nu îmi pare rău, de unde să ghicesc eu? Probabil că trebuia să îl ţinem, să riscăm şi să îl băgăm la forţe. Pentru că el n-avea forţă, talentat era, că a dat goluri. Dar eu de unde să ştiu? Trebuia să îi facem un test medical să vedem dacă era din naştere aşa sau nu era pregătit. El probabil că nu era bine pregătit, n-aţi văzut că el cădea mereu, era moale. Aşa că nu îmi pare rău. Ce a rămas la mine, Dumnezeu mi-a dat, ce a plecat, n-a vrut Dumnezeu să fie al meu. Eu stau în palat, stau în aur, ia uite mă… ce Maicon, ce e ăla Maicon? Cît mi-a dat Dumnezeu, atîta am”.

ADVERTISEMENT