Sport

Fostul tenisman Sergiy Stakhovsky, replică dură pentru Rafael Nadal. ”Copiii ucraineni nu pot practica tenisul, e drept?”

Rafael Nadal s-a declarat susținător al sportivilor ruși și bieloruși în întrecerile internaționale și l-a stârnit pe fostul jucător de tenis ucrainean Sergiy Stakhovsky, care a avut o replică acidă pentru spaniol.
02.05.2022 | 17:22
Fostul tenisman Sergiy Stakhovsky replica dura pentru Rafael Nadal Copiii ucraineni nu pot practica tenisul e drept
De pe frontul din Ucraina, Sergiy Stakhovsky i-a transmis un mesaj dur și emoționant deopotrivă lui Rafael Nadal, cel care susține participarea sportivilor ruși și bieloruși în întrecerile internaționale. Sursa foto: Times of Malta
ADVERTISEMENT

Participarea performerilor din Rusia și Belarus în competițiile internaționale este blocată de tot mai mulți organizatori de evenimente sportive. Rafael Nadal și-a declarat susținerea pentru jucătorii de tenis din cele două țări și la înfuriat pe fostul său adversar, ucraineanul Sergiy Stakhovsky.

Sergiy Stakhovsky: ”Este drept ca jucătorii ucraineni să nu se poată întoarce acasă?”

De la invazia Ucrainei, de către armata rusă, la comanda lui Vladimir Putin, tot mai multe foruri mondiale și continentale au decis să blocheze participarea sportivilor ruși și bieloruși.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu vor fi primiți, între altele, la turneul de la Wimbledon, Guvernul Marii Britanii luând această decizie în contextul în care relațiile diplomatice cu Moscova și Kremlin sunt tot mai tensionate, după declanșarea războiului din Ucraina.

Dacă mulți sportivi sunt solidari cu suferința ucrainenilor și sunt de acord cu blocada impusă rușilor și bielorușilor, sunt și voci importante din sport care susțin participarea acestora în competiții.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceștia este fostul lider mondial ATP, Rafael Nadal, care a declarat că i se pare nedreaptă decizia organizatorilor de la Wimbledon, de a-i interzice pe ruși și bieloruși.

Replica a venit prompt din partea fostului său adversar din circuitul mondial, Sergiy Stakhovsky. Acesta a postat pe rețele de socializare un mesaj dur și emoționant în același timp.

ADVERTISEMENT

”Rafael Nadal, am concurat împreună… am jucat unul împotriva celuilalt în turnee. Spune-mi te rog dacă este drept ca jucătorii ucraineni să nu se poată întoarce acasă? Copiii ucraineni nu pot practica tenisul, e drept? E drept ca ucrainenii să moară?”, a scris Stakhovsky, pe Twitter.

Sergiy Stakhovsky s-a înrolat în armata ucraineană

În vârstă de 36 de ani, Sergiy Stakhovsky s-a retras din tenis la începutul acestui an, iar la scurt timp după invazia Ucrainei s-a înrolat în armată și își apără țara cu arma în mână.

ADVERTISEMENT

De pe front, fostul tenisman este foarte activ și pe rețelele de socializare transmițând mesaje lumii întregi în care descrie ororile comise de invadatorii ruși.

Stakhovsky a evoluat în circuitul mondial ATP vreme de 19 ani și a adunat peste 5 milioane de dolari din premii. Cea mai înaltă poziție ocupată în clasamentul jucătorilor profesioniști a fost 31.

ADVERTISEMENT