News

Fostul trezorier al PSD, condamnat la 5 ani de închisoare. ÎCCJ a respins ultimul recurs al lui Mircea Drăghici

ÎCCJ a respins ultimul recurs făcut de Mircea Drăghici, prin care a atacat condamnarea definitivă din vara lui 2021. Prin urmare, acesta va sta la închisoare timp de cinci ani
19.01.2022 | 16:24
Fostul trezorier al PSD condamnat la 5 ani de inchisoare ICCJ a respins ultimul recurs al lui Mircea Draghici
Mircea Drăghici a fost condamnat la cinci ani de închisoare. sursă foto: Inquam / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Mircea Drăghici a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru delapidare. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins ultimul recurs al fostului deputat și trezorier al PSD.

Fostul trezorier al PSD, condamnat la 5 ani de închisoare. ÎCCJ a respins ultimul recurs al lui Mircea Drăghici

Speranța fostului deputat și trezorier al Partidului Social-Democrat că ar putea să scape de condamnare a fost năruită, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respuns ultimul recurs al acestuia.

ADVERTISEMENT

Mircea Drăghici, omul de încredere al lui Liviu Dragnea, va sta cinci ani după gratii.

Acesta a fost condamnat în iulie 2019, pentru delapidare. A făcut recurs în toamna lui 2021 în casaţie şi contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din nefericire pentru el, magistrații i-au respins definitiv contestația.

Apoi, a făcut recurs în casație, dar și acesta a fost respins definitiv, în data de 18 ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, fostul trezorier al PSD va sta închis timp de cinci ani. În plus, în urma deciziei judecătorilor, din conturile acestuia îi va fi confiscată și suma de 19 mii de euro.

De ce a fost condamnat Marian Drăghici

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Mircea Drăghici, după ce acesta a utilizat subvențiile primite de PSD din bani publici în scopuri personale.

ADVERTISEMENT

Mai precis, fostul deputat și-a achiziționat din acești bani o casă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, Mircea Drăghici a luat sute de mii de euro din subvenția oferită partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, cu care și-a cumpărat o vilă în cartierul Pipera, din orașul Voluntari, județul Ilfov.

380 de mii de euro a folosit fostul deputat, în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, pentru a-și lua casa visurilor sale, vilă ale cărei costuri au fost acoperite doar parțial de acești bani.

ADVERTISEMENT

Pentru a ascunde acest lucru, a fost încheiat un contract de închiriere, potrivit căruia cei 380 de mii de euro ar fi fost plătiți de Partidul Social Democrat drept chirie, nu în beneficiul fostului deputat.

Mircea Drăghici a fost pilot de curse, precum și subprefect de Argeș.

Apoi, timp de 12 ani, între anii 2008 și 2020, acesta a fost deputat PSD de Argeș.

Mircea Drăghici şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat în februarie 2020.

ADVERTISEMENT