Fotbal international

Fotbal SF în Italia: jucătorii nu mai au voie să protesteze la deciziile arbitrilor și să se apropie de aceștia, stadioane împărțite în trei zone!

22.05.2020 | 23:45
Fotbal SF in Italia jucatorii nu mai au voie sa protesteze la deciziile arbitrilor si sa se apropie de acestia stadioane impartite in trei zone
ADVERTISEMENT

Protocolul care se întinde pe distanța a nu mai puțin de 36 de pagini și este încheiat între oficialii fotbalului italian și reprezentanții guvernului (minsitrul Sănătății și cel al Sportului) va face să avem un fotbal SF în Peninsulă.

Distanțierea socială dusă la limite maxime

Sunt introduse reguli care nu au mai existat niciodată de când se joacă fotbal în această țară, reguli determinate de izbucnirea pandemiei de coronavirus, care obligă la luarea unor măsuri execpționale în scopul prevenirii răspândirii acesteia prin manifestările de tip sportiv.

ADVERTISEMENT

Practic italienii vor duce conceptul de distanțiere socială la niște parametri greu de imaginat, totul având ca scop obținerea acceptului din partea guvernului pentru reluarea campionatelor primelor două divizii cel mai târziu la 20 iunie.

Jucătorii nu mai au voie să se apropie de arbitri

Una dintre cele mai importante noi reguli îi obligă pe jucători să nu mai protesteze la deciziile arbitrilor. Mai mult, li se interzice să se și apropie la mai puțin de 1,5 metri de aceștia!

ADVERTISEMENT

Nu vor mai fi admise pe teren mascotele, copiii care îi escortau pe cei 22 de fotbaliști, nici nu se mai fac poze de grup înaintea startului. În privința mâncării, aceasta va fi oferită jucătorilor numai de către bucătarul echipei, înainte cluburile obișnuind ca după meciuri să le ofere hrană cu ajutorul firmelor de catering.

Cum se împarte stadionul pentru 300 de persoane

Paturile pentru masaj vor fi separate la vestiar, și se recomandă utilizarea restrânsă a aparatelor pentru fizioterapie. Înainte, după efort jucătorii se puteau recupera în bazine de hidromasaj sau în recipiente cu gheață. Nu mai este permis acest lucru.  De acum înainte se interzice și accesului camerelor de luat vederi la cabine înainte și după încălzirea jucătorilor!

ADVERTISEMENT

Stadionul va fi împărțit în trei zone, iar intrarea în acestea va fi stabilită potrivit unui orar precis. Cine îl nesocotește nu va mai avea acces. Totalul persoanelor care vor avea acces va fi de 300, după cum urmează:  În zona tehnică, dintre teren și vestiare, vor putea fi între 10 și 106 persoane, în cea a tribunelor de la 18 la 118 acreditați și în zonele externe între 56 și 109 persoane.

Când trebuie să ajungă arbitrii la stadion

Arbitrii vor ajunge la stadion cu o oră și 45 de minute înaintea startului meciului, oaspeții cu 100 de minute, iar gazdele cu 90 de minute. În vestiarul arbitrilor nu va mai avea nimeni acces în afara lor. Se vor dezinfecta ceasurile, fluierul și echipamentele de comunicație utilizate.

ADVERTISEMENT

Toate camerele aflate în stadion, vor fi igienizate de 3-4 ori cel puțin zece minute.
Cele 300 de persoane cu drept de acces pe stadion vor completa formulare cu opt întrebări despre eventualele simptome ale infectării cu coronavirus în ultimele 14 zile.

S-au stabilit și orele de disputare ale meciurilor

S-au stabilit și orele de start ale partidelor, ținînd cont că vorbim de luni de vară, cu temperaturi ridicate. Se va juca de la 17:30, 19:45 și 22:00 ora României. Iată și programul detaliat cum se va ajunge la stadion: ora 08:30 cei care întrețin terenul și stewarzii, ora 10:30 producătorii TV și operatorii TV, ora 14:20 echipa oaspete, ora 14:30 echipa gazdă, arbitrii la ora 14:15, odată cu medicii și cei opt copii de minge.

Iar pentru echipa locală sfatul e să se vină direct la stadion, fiecare jucător cu mașina proprie, doar oaspeții să folosească autocarul, dacă distanța e lungă.

 

 

ADVERTISEMENT