Nicio categorie

Cel mai norocos jucător: îl avea antrenor personal pe Maradona şi doar lui i se pronunţa numele la TV

Al-Saadi Gaddafi a fost cu adevărat un jucător renumit în ţara sa. Lucrurile nici nu puteau sta altfel, de vreme ce doar lui i se pronunţa numele la posturile TV din Libia în timpul unui meci....
09.09.2013 | 11:57
Cel mai norocos jucător: îl avea antrenor personal pe Maradona şi doar lui i se pronunţa numele la TV
ADVERTISEMENT

Al-Saadi Gaddafi a fost cu adevărat un jucător renumit în ţara sa. Lucrurile nici nu puteau sta altfel, de vreme ce doar lui i se pronunţa numele la posturile TV din Libia în timpul unui meci. Ceilalţi jucători nu aveau de ce să se plîngă totuşi. Comentatorii sportivi le făceau cunoscute numerele de pe spatele tricourilor. Poate nici nu meritau. Gaddafi juca atît de bine fotbal, încît a fost desemnat nu doar căpitanul echipei de club şi al echipei naţionale, ci şi preşedintele Federaţiei Libiene de Fotbal.

În aceste condiţii, Al-Saadi a intrat în atenţia marilor cluburi europene, Perugia oferindu-i un contract în 2003. Încîntat de mutare, atacantul în vîrstă de 30 de ani la acea vreme părea decis să uimească lumea fotbalistică. L-a plătit pe Maradona să-i dea sfaturi în privinţa antrenamentelor tehnice, iar pe Ben Johnson pentru partea fizică. Primul nu l-a putut ajuta prea mult, dacă ne gîndim că Gaddafi a intrat doar într-un singur meci din postura de rezervă de-a lungul unui întreg sezon. Principala vină îi aparţine lui Johnson însă. La finalul celor 20 de minute jucate în sezonul 2003/04, Al-Saadi a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, exact cum se întîmpla şi cu Johnson în vremurile sale de glorie din cariera de sprinter.

ADVERTISEMENT

Vestea suspendării nu l-a descurajat pe Gaddafi, care, la fel de ambiţios ca tatăl său, parcă nu voia să plece din fotbal. S-a transferat la Udinese un an mai tîrziu, unde şi-a înjumătăţit numărul minutelor jucate de-a lungul unui sezon, zece în ultima partidă de campionat cu Cagliari.

Sampdoria a fost ultimul club din cariera sa glorioasă. Aici nu a intrat nici măcar un minut pe teren într-un an de zile. Poate că Gaddafi ar fi reuşit în Serie A, dacă italienii nu ar fi pronunţat numele tuturor jucătorilor în transmisiunile TV.

ADVERTISEMENT

În 2007 şi-a încheiat cariera de fotbalist, iar patru ani mai tîrziu a devenit Comandantul Forţelor Speciale Libiene în războiul civil iscat în această ţară. Nimeni nu ştie unde se ascunde în prezent.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri