Sporturi

Fotbalist arestat după ce a băgat un arbitru în spital în stare gravă. Video

14.09.2018 | 22:15
Fotbalist arestat dupa ce a bagat un arbitru in spital in stare grava Video
ADVERTISEMENT

Un fotbalist a fost arestat după ce a băgat un arbitru în spital în stare gravă. Totul s-a petrecut în timpul unui meci de futsal, când Alcione Marcelino s-a enervat pe o decizie a arbitrului și l-a lovit cu capul în figură. Nu s-a mulțumit doar cu atât și l-a mai lovit o dată cu piciorul în cap în timp ce acesta era întins pe podea. Fotbalistul este acuzat de vătămare corporală gravă și ar putea petrece ani buni după gratii dacă se dovedește că viața arbitrului a fost pusă în pericol.

Meciul de futsal dintre Fluminense da Bahia și Atletico Brasileense era aproape de final în momentul în care s-a întâmplat scena. Nemulțumit pe una dintre deciziile luate de arbitrul Marcos Nogueira, Marcelino nu s-a mai putut controla și l-a lovit cu capul în figură, punându-l la podea. Năucit și luat prin surprindere, arbitrul a ridicat capul să înțeleagă ce s-a întâmplat, moment în care fotbalistul a făcut un gest care l-ar putea trimite în închisoare pentru mult timp. L-a lovit pe arbitru în cap cu piciorul.

ADVERTISEMENT

Nogueira a stat toată noaptea în spital sub stricta supraveghere a medicilor, iar a doua zi a fost supus unei serii de teste la Institutul de Medicină Legală. Experții în medicină legală vor trage concluzii care vor fi folosite ulterior de procurorii care anchetează acum cazul deschis pe numele mijlocașului lui Atletico Brasileense.

Fotbalistul lui Atletico Brasileense a fost arestat după ce a băgat arbitrul în spital

Potrivit declarațiilor arbitrului, fotbalistul s-a plâns pentru un fault, după ce Fluminense a marcat al 6-lea gol. “Marcos i-a spus jucătorului că decizia este una corectă, să joace mai departe. Nu s-a așteptat la o asemenea reacție. Totul s-a întâmplat foarte repede. Se vede cum Alcione s-a dus către clientul meu, care stătea pe loc. Marcos nu s-a așteptat la așa ceva, deci nu a reacționat când jucătorul a venit spre el. A fost surprins de atitudinea agresivă a acestui. Înainte să realizeze, era lovit cu capul în figură și primea un șut în față în timp ce era întins pe jos,” a declarat Fabio Santos, avocatul arbitrului agresat.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei, care s-a terminat cu scorul de 6-4 pentru Fluminense, a fost întreruptă timp de 16 minute în repriza secundă. “Marcos a suferit răni extrem de serioase la cap, iar radiografia arată că are fractură de craniu. A fost spitalizat pentru a primi îngrijiri medicale și există un mare risc ca această lovitură să îi pună sănătatea în pericol sau să îi amenințe viața. Vorbim despre o lovitură extrem de puternică, clientul meu este în dureri mari chiar acum. În funcție de gravitatea cazului, vom formula plângeri care au ca obiect vătămarea corporală. Așteptăm investigația, va dura 30 de zile până la luarea unei decizii. Între timp, sper ca starea de sănătate a clientului meu să nu se înrăutățească”, a mai spus avocatul.

Prima audiere va avea loc pe 26 septembrie la Curtea Penală Specială, instanță care promovează împăcarea părților implicate într-un conflict. Avocatul arbitrului agresat vrea însă ca speța să fie trasferată la Curtea Penală, pentru tragerea la răspundere a fotbalistului.

ADVERTISEMENT