Fotbal international

Fotbalist din Belgia, condamnat la închisoare după o petrecere dată în pandemie: „Decizie foarte aspră!”

23.03.2021 | 08:28
Fotbalist din Belgia condamnat la inchisoare dupa o petrecere data in pandemie Decizie foarte aspra
ADVERTISEMENT

Atacantul belgian Tuur Dierckx a fost condamnat la o lună de închisoare cu executare, după ce a găzduit o petrecere la care au participat 14 alte persoane. Fotbalistul evoluează pentru Westerlo. 

Tuur Dierckx va trebui să își accepte pedeapsa și să stea după gratii și mai are de plătit și o amendă de 820 de euro! El și-a recunoscut greșeala în fața anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

Atacantul a evoluat și pentru Club Brugge de-a lungul carierei și a fost membru al lotului U21 al naționalei Belgiei. De altfel, vârful de 25 de ani a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale, la U21.

Fotbalist din Belgia, ajuns la închisoare după o petrecere

14 oaspeți a găzduit atacantul belgian Tuur Dierckx în cadrul unei petreceri pe care a dat-o în apropierea orașului Antwerp. Totul se întâmpla în decembrie 2020, pe timp de pandemie, iar vecinii au fost prompți în a-l da în primire autorităților.

ADVERTISEMENT

Polițiștii s-au deplasat la apartamentul fotbalistului, după ce au fost alertați cu privire la agitația din locuință, și au găsit printre cei 14 participanți la petrecere patru alți fotbaliști și trei femei din Olanda, anunță The Sun.

Fotbalistul care evoluează la KVC Westerlo, în liga a doua din Belgia, a încercat să se scuze în fața anchetatorilor, recunoscându-și greșeala. El chiar a petrecut o zi în spitalul din Antwerp, vizitând pacienți bolnavi de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Regretă, dar tot merge după gratii. Amendă de 820 de euro!

Vizita la spital l-a făcut pe Dierckx să își dea seama de chinurile pe care trebuie să le îndure cei infectați de coronavirus. Cu toate acestea, regretele sale față de găzduirea petrecerii nu au fost luate în seamă de judecător decât parțial.

Procurorii ceruseră ca Dierckx să fie închis timp de trei luni și să primească o amendă uriașă, de 4.200 de euro! Judecătorii au decis, însă, să îl trimită după gratii pe fotbalist timp de doar o lună. El va plăti o amendă de 820 de euro.

ADVERTISEMENT

„Este o sentință aspră, dar respectă trendul setat în alte cazuri similare”, a declarat avocatul fotbalistului. „Nu vrem să negăm gravitatea faptelor lui, dar credem că pedeapsa este exagerat de dură”, a declarat și directorul lui Westerlo, Wim Van Hove.

ADVERTISEMENT