Sport

James Rodriguez e erou în Qatar după ce i-a salvat viața lui Ousmane Coulibaly. Imagini terifiante cu jucătorul aflat în convulsii. Video

Un moment șocat s-a petrecut în timpul unui meci din Qatar în care fotbalistul malian Ousmane Coulibaly a suferit un infarct și a intrat în convulsii sub privirile stupefiate ale celorlalți jucători.
13.01.2022 | 17:25
James Rodriguez e erou in Qatar dupa ce ia salvat viata lui Ousmane Coulibaly Imagini terifiante cu jucatorul aflat in convulsii Video
Un moment șocat s-a petrecut în timpul unui meci din Qatar în care fotbalistul malian Ousmane Coulibaly a suferit un infarct și a intrat în convulsii sub privirile stupefiate ale celorlalți jucători. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-01-2022
15:25

James Rodriguez i-a acordat primele îngrijiri lui Ousmane Coulibaly

Atacantul Columbian James Rodriguez, legitimat din luna octombrie la echipa Al-Rayyan, a devenit erou național în Qatar după gestul pe care l-a făcut la meciul de campionat cu Al-Wakrah.

Spre sfârșitul primei reprize, Ousmane Coulibaly s-a prăbușit pe teren, și a intrat în convulsii. Unul dintre primii jucători care s-a dus să acorde primul ajutor a fost James Rodriguez, aflat foarte aproape de fază.

Medicii au intrat de urgență pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale, dar columbianul era, deja, acolo, pentru a-l ajuta pe fundașul lui Al-Wakrah.

James Rodriguez
James Rodriguez i-a acordat primele îngrijiri lui Ousmane Coulibaly. Sursa foto: thesun.co.uk

Pe imaginile surprinse de televiziunea beIN SPORTS, se observă că atacantul columbian îl ajuta pe jucătorul advers să respire în momentul în care medicii au ajuns lângă ei.

Jucătorul primește îngrijirea și asistența medicală necesară. Qatar Stars League îi urează jucătorului o recuperare rapidă și dorim să mulțumim personalului medical din ambele echipe, paramedicilor și medicilor pentru eforturile mari depuse în timpul unor astfel de evenimente”, a anunțat liga profesionistă din Qatar într-un comunicat, conform thesun.co.uk.

Fundașul formației Al Wakrah s-a prăbușit din senin pe gazon în timpul întâlnirii din deplasare cu Al Rayyan, din etapa a 13-a a campionatului din Qatar.

Coulibaly, în vârstă de 32 de ani, s-a născut la Paris și a jucat timp de 11 ani pentru patru formații europene și a ales să reprezinte Mali unde a adunat 16 selecții.

ADVERTISEMENT

Aproape de tragedie în Qatar. Fotbalistul malian a făcut infarct pe teren

În finalul primei reprize a întâlnirii din campionatul Qatarului, fotbalistul Ousmane Coulibaly a suferit un infarct. Arbitrul a oprit temporar jocul și medicii au intrat de urgență pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Observând gravitatea accidentului, jucătorul intrând în convulsii puternice, centralul a decis să oprească definitiv meciul la scorul de 1-0 pentru Al Rayyan, acesta urmând să fie continuat într-o altă zi din momentul întreruperii.

ADVERTISEMENT

Coulibaly a primit primul ajutor pe teren, a fost stabilizat și apoi transferat la spital. El va rămâne internat o perioadă de timp pentru a i se face mai multe teste.

Mesajul Ligii din Qatar

”În timpul meciului dintre Al Rayyan și Al Wakrah, Ousmane Coulibaly a suferit un infarct care a necesitat intervenția personalului medical și al ambulanței prezente la fața locului. Jucătorul primește în prezent îngrijiri și asistență medicală necesară.

ADVERTISEMENT

Qatar Stars League îi urează jucătorului o recuperare rapidă și dorim să mulțumim personalului medical din ambele echipe, paramedicilor și medicilor pentru eforturile depuse în cadrul unor astfel de evenimente.

În ceea ce privește stadiul meciului, s-a convenit să continue din momentul întreruperii și de la scorul de 1-0 pentru Al Rayyan”, se arată într-un comunicat al Ligii Qatareze de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Fotbalul, măcinat de problemele cardiace ale jucătorilor

Incidentul care l-a avut protagonist pe Ousmane Coulibaly este ultimul dintr-o serie îngrijorătoare de fotbaliști de elită care suferă de probleme cardiace. Cel mai mediatizat caz a fost cel al lui Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe teren în timpul partidei Danemarca – Finlanda de la Euro 2020.

Atacantul argentinian Sergio Aguero a fost forțat să se retragă la doar câteva săptămâni după ce a semnat cu FC Barcelona ​​din cauza unei probleme de inimă. Jucătorului i s-a descoperit o cicatrice de un milimetru pe inimă care a declanșat aritmia, cicatrice probabil provocată de o miocardiată suferită de-a lungul vieții.

Fundașul lui Manchester United, Victor Lindelof, s-a plâns de disconfort în timpul meciului de luna trecută împotriva lui Norwich și a fost oprit de la efort o perioadă ca măsură de precauție. Mijlocașul islandez Emil Palsson s-a prăbușit pe teren la un meci din liga a doua din Norvegia, dar, din fericire, a fost resuscitat cu succes.

ADVERTISEMENT