Fotbal international

Fotbalist olandez, suspendat după ce a scuipat un adversar german. Video

15.10.2018 | 14:13
Fotbalist olandez suspendat dupa ce a scuipat un adversar german Video

Fotbalistul olandez Jordan Teze a fost suspendat pe termen nelimitat în competițiile internaționale, după ce a scuipat un adversar în partida Olanda – Germania, la Under 20. Jurnaliștii nemți au comparat incidentul cu momentul dezgustător din anul 1990, atunci când Frank Rijkaard l-a scuipat pe Rudi Voller.

Federația Olandeză l-a suspendat pe Jordan Teze, jucător de 19 ani, după ce acesta l-a scuipat pe căpitanul Salih Ozcan, în partida Under 20 dintre Olanda și Germania. Jucătorul echipei de tineret a celor de la PSV Eindhoven s-a apropiat din spate de jucătorul german și l-a scuipat direct în față, lucru care nu a putut fi tolerat de oficialii din fotbalul olandez. “Este cel mai groaznic lucru pe care i-l poți face unui adversar. Nu tolerăm așa ceva!”, au transmis olandezii.

Jordan Teze a scuipat un adversar în partida Olanda – Germania

Jordan Teze a comis gestul după fluierul de final al partidei încheiate cu scorul de 1-1 și în care nemții au ratat o lovitură de la 11 metri. Antrenorul Bert Konterman și-a cerut scuze pentru gestul grosolan comis de jucătorul său. “Au fost dispute care s-au tot repetat, este inadmisibil. Cineva a fost scuipat. Eu și echipa pe care o antrenez, chiar și Jordan, toți considerăm că astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple pe un teren de fotbal, mai ales din partea unor jucători care își reprezintă țara”, a declarat tehnicianul olandez.

Gestul tânărului jucător olandez a fost comparat de presa dn Germania cu cel comis de Frank Rijkaard în anul 1990, când olandezul l-a scuipat pe Rudi Voller. Rivalitatea dintre Olanda și Germania datează din cel de-Al Doilea Război Mondial și a devenit și mai acerbă după ce nemții s-au impus în fața olandezilor în finala Campionatului Mondial din 1974. Olandezii au numit ratarea ocaziei de a  câștiga trofeul “Mama Tuturor Înfrângerilor.”