Sport

Fotbalistul lui Wigan care s-a prăbușit pe teren inconștient a fost externat. Jucătorului i s-a implantat un defibrilator

Tragediile sunt tot mai prezente în sportul mondial, iar ultima a avut loc în Anglia, acolo unde un fotbalist s-a prăbușit inconștient pe teren în timpul unui antrenament.
02.12.2021 | 18:30
Fotbalistul lui Wigan care sa prabusit pe teren inconstient a fost externat Jucatorului i sa implantat un defibrilator
ADVERTISEMENT
02-12-2021
17:04

Mesajul lui Charlie Wike după stopul cardiac suferit luna trecută

Fotbalistul echipei Wigan Athletic, Charlie Wyke, care a suferit un stop cardiac luna trecută la un antrenament, a fost externat.

”Simt că este important să le spun povestea mea suporterilor noştri şi publicului larg deoarece viaţa mea a fost salvată de acţiunile antrenorului Leam Richardson şi ale medicului Jonathan Tobin, şi povestea mea ar putea salva altă viaţă.

După cum ştiţi, m-am prăbuşit la antrenament. Am suferit un stop cardiac şi am avut nevoie de manevre de resuscitare şi mi s-a spus că antrenorul a reacţionat rapid şi a început manevrele, iar acestea au fost continuate de doctor.

Voi fi mereu recunoscător pentru că datorită acţiunilor lor şi ale colegilor mei şi celorlalţi angajaţi sunt aici pentru a vorbi despre această experienţă.

Din fericire, cu doar câteva săptămâni în urmă, staful de la baza de pregătire făcuse instructajul de acordare a primului ajutor, ceea ce în mod clar s-a dovedit a fi salvator. Cred că asta arată cât de important este ca antrenorii şi staful să facă acea pregătire”, a declarat Wyke, conform Sky Sports.

Lui Wyke i s-a făcut rău la un antrenament în data de 22 noiembrie și, după ce a fost stabilizat, a fost transportat la spitalul din Wigan, după care a fost transferat la Spitalul de Cardiologie din Liverpool, unde i s-au făcut mai multe investigaţii şi i s-a implantat un defibrilator.

“Procedura, care este reversibilă, este implantarea unui defibrilator pentru a-i oferi protecţie lui Charlie în recuperare”, a anunțat clubul Wigan Athletic.

La începutul acestei luni, hocheistul slovac Boris Sadecky a murit la 24 de ani, la cinci zile după ce s-a prăbuşit în timpul unui meci din Central European Hockey League.

Anterior, un jucător de la Beșiktaș, fundașul congolez Fabrice N’Sakala, a căzut pe gazon fără să fie lovit de cineva în timpul partidei cu Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist s-a prăbușit pe teren inconștient la un antrenament

Acum a venit rândul fotbalistului echipei Wigan Athletic, Charlie Wyke, să fie aproape de o tragedie, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul unui antrenament al formației din liga a treia engleză.

Conform The Sun, atacantul de 28 de ani a primit imediat îngrijiri din partea personalului medical al clubului înainte de a fi dus la spital. Jucătorul este acum în afara oricărui pericol, dar va rămâne sub monitorizare în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Charlie Wyke a fost transferat de Wigan în vara acestui an de la Sunderland, după ce jucase timp de trei sezoane la Sunderland. Anterior, el a mai evoluat pentru Middlesbrough, Kettering Town, Hartlepool United, Wimbledon, Carlisle United și Bradford City.

Wigan cere ca jucătorului să-i fie respectată intimitatea

Directorul executiv al clubului Wigan Athletic, Mal Branningan, a declarat că jucătorul și familia sa vor primi tot sprijinul necesar și a cerut să-i fie respectată intimitatea lui Charlie Wyke: ”În primul rând, prioritatea absolută pentru toți cei de la Wigan Athletic este sănătatea și bunăstarea lui Charlie și acordarea de sprijin lui și familiei sale.

ADVERTISEMENT

Ca și club, am dori să consemnăm aprecierea noastră sinceră față de întregul personal medical care, în ceea ce știm că sunt vremuri dificile, a răspuns excelent la îngrijirea acordată lui Charlie, lucrând împreună cu echipa noastră medicală.

Este clar că această știre va provoca alarma, deși am cere politicos ca intimitatea lui Charlie și a familiei lui să fie respectată. La momentul oportun, vom căuta să oferim noi actualizări suporterilor noștri”.

ADVERTISEMENT

Eriksen, ultimul nume mare care a avut probleme

Momentul dramatic prin care a trecut Charlie Wyke vine la doar câteva zile după ce jucătorul echipei Sheffield United, John Fleck, s-a prăbușit pe teren în timpul meciului din deplasare cu Reading. Fotbalistul a fost dus de urgență la spital, dar a fost externat a doua zi.

Cel mai cunoscut nume care a fost aproape de o dramă este Christian Eriksen. Mijlocașul s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Danemarca – Finlanda de la Euro 2020 și a fost zeci de minute inconștient.

Spre norocul lui, fotbalistul danez a fost resuscitat cu succes și i s-a pus un defibrilator. Între timp, el a revenit la antrenamentele echipei Inter Milano, însă el nu are drept de joc în Serie A, regulamentul intern interzicând clar activitatea sportivă profesionistă a jucătorilor care au defibrilator.

ADVERTISEMENT