Sport

Fotbalist român în Top 10 cei mai buni marcatori din Europa, fără ofertă. Cum explică Giovanni Becali

Sezonul 2020/2021 a fost unul foarte bun pentru căpitanul echipei FCSB. Deși era văzut următorul fotbalist ”de export”, decarul roș-albaștrilor încă așteaptă o ofertă care să fie pe placul finanțatorului Gigi Becali.
08.08.2021 | 13:20
Fotbalist roman in Top 10 cei mai buni marcatori din Europa fara oferta Cum explica Giovanni Becali
ADVERTISEMENT

Cu 24 de goluri marcate, numai în Liga 1, în sezonul trecut, Florin Tănase a devenit golgheterul României, iar transferul lui în străinătate părea doar o chestiune de zile.

Săptămânile au trecut, ofertele s-au lăsat așteptate, sau au fost sub pretențiile lui Gigi Becali, astfel că, Tănase continuă la FCSB, deși fotbalistul spera că toamna îl va găsi la ”noua” lui echipă.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali: ”A greșit. Trebuia să semneze”

Fostul agent de jucători, Giovanni Becali, a comentat situația fotbalistului de 26 de ani. Vărul finanțatorului FCSB a mărturisit că regretă că nu a reușit să-l transfere pe golgheterul Ligii 1, dar și că o mare parte din vină o are chiar fotbalistul.

”E piatra care nu mi se ia de pe inimă cu Tănase. E un sezon bun, 24 de goluri, prezentat peste tot, în toată lumea. Nu se leagă nimic, deocamdată. Să vedem!

ADVERTISEMENT

Eu cred că Tănase, sincer, a greșit. Eu am vrut să îi spun, dar probabil zicea că sunt cu vărul meu și sunt contra lui. Când Gigi i-a oferit prelungirea contractului, și îți dau 30.000, și când ai ofertă, pleci pe trei milioane, el trebuia să semneze.

Nu a înțeles. Mi-a fost rușine să îi spun, probabil se gândea că sunt complice cu vărul meu. Să ai cinci ani cu 30.000 în România, e rău sau nu?”, a spus Giovanni Becali, la Digi Sport Matinal.

ADVERTISEMENT

Deși Becali nu a pronunțat numele vreunei echipe, fotbalistul a avut oferte în această vară, dar mult sub cele cinci milioane de euro pe care le așteaptă patronul roș-albaștrilor.

A marcat primul gol pentru națională și a terminat sezonul în primii 10 marcatori din Europa

Situația lui Florin Tănase este mai mult decât ingrată, în condițiile în care atacantul a încheiat sezonul cu 24 de goluri marcate, intrând astfel, într-un top select al celor mai buni marcatori de pe Bătrânul Continent.

ADVERTISEMENT

Tănase este pe poziția a 10-a în clasamentul celor mai prolifici jucători din campionatele Europei, în sezonul trecut, după fotbaliști precum Robert Lewandowski (Bayern), 41 goluri, Leo Messi (Barcelona), 30 goluri, Cristiano Ronaldo (Juventus), 29 goluri sau Kylian Mbappe (PSG), 27 de goluri.

Dintre fotbaliștii de top pe care i-a devansat, îl amintim pe Harry Kane. Căpitanul naționalei Angliei și vicecampion european, atacantul lui Tottenham a înscris 23 de goluri în precedentul sezon de Premier League.

După ce a marcat pe bandă rulantă în Liga 1, Florin Tănase a reuşit în luna martie să înscrie primul gol şi la naţională. Căpitanul roș-albaștrilor a deschis scorul în minutul 28 al meciului România – Macedonia de Nord, din preliminariile Cupei Mondiale.

Florin Tănase a debutat sub tricolor pe 31 mai 2014, într-un amical câştigat cu Albania, scor 1-0. Atunci, mijlocaşul ofenisv a bifat 7 minute, fiind introdus pe teren în locul lui Alex Maxim.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 2,30 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT