Fotbal international

Foto. Un român pe lista celor mai promiţători fotbalişti născuţi în 2000! PSG, Real, Barca şi City au şi ele reprezentaţi în acest top

The Guardian, una dintre cele mai prestigioase publicaţii sportive din lume, a întocmit o listă cu cei mai talentaţi 60 de jucători născuţi în 2000, iar un internaţional român de juniori se află pe această listă.
26.11.2017 | 14:49

Ionuţ Rus, 17 ani, evoluează la echipa de tineret a lui Lazio Roma şi este unul dintre cei mai apreciaţi portari la nivel juvenil din Italia. Internaţionalul român de juniori măsoară la această vârstă 1,96 metri şi este deja în atenţia lui Simone Inzaghi, cel care l-a introdus pe tânărul portar român în mai multe meciuri de pregătire ale romanilor şi îl cheamă des la antrenamentele echipei de seniori. VEZI LISTA CU TOŢI JUCĂTORII SUS ÎN GALERIA FOTO

Goalkeeper-ul român s-a născut la Timişoara şi a fost crescut la LPS Banatul Timişoara, iar de la începutul lui 2016 a ajuns în curtea celor de la Lazio Roma, fiind propus de Geoge Ogăraru, cel care i-a făcut recomandări despre Rus lui Joop Lensen, directorul academiei biancoceleste. Rus este un titular obişnuit şi al echipei naţionale U 17, dar şi om de bază la formaţia Primvarea a celor de la Lazio.

Fotbalist român pe o listă cu jucători de la Barcelona, Real Madrid, PSG sau Manchester City

Apariţia lui Rus este cu atât mai surprinzătoare cu cât echipele puternice  din Europa şi-au dezvoltat academii la cel mai înalt nivel şi produc fotbaliştii talentaţi an de an. Portarul lui Lazio se află pe această listă cu nume precum Vinicius Jr., cel care a fost cumpărat de Real Madrid cu 40 de milioane de euro sau Moise Kean, primul jucător născut după 2000 care a debutat în Serie A.

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START, CLASAMENTUL ÎN TIMP REAL!

Pe lista întocmită de The Guardian se află şi Timothy Weah, fiul lui George Weah, primul fotbalist din Africa care a câştigat Balonul de Aur. Weah Jr. este născut şi crescut în S.U.A., dar evoluează la PSG după ce a ajuns în 2014 la formaţia pentru care a jucat în trecut şi tatăl său. Timothy se pare că a moştenit talentul tatălui, iar la debutul în Youth League pentru PSG a înscris un hat-trick.

Tags: