Fotbal international

Fotbaliștii din campionatul Spaniei vor decide dacă joacă un meci în SUA

11.09.2018 | 15:23
Fotbaliștii din campionatul Spaniei vor decide dacă joacă un meci în SUA
ADVERTISEMENT

UPDATE 15.20 / Javier Tebas (președintele Ligii Spaniole de Fotbal), Jose Maria Bartomeu (Barcelona) și Delfi Geli (Girona) au semnat o scrisoare comună prin care solicită ca partida Girona – Barcelona să se dispute pe data de 26 ianuarie 2019, la Miami, SUA.


Oficialii din La Liga intenționează să promoveze fotbalul spaniol în Statele Unite ale Americii, un prim pas fiind organizarea unui meci pe sezon peste Ocean. O decizie care a fost primită cu entuziasm de unii, dar care a fost privită cu scepticism de foarte mulți specialiști. Au fost anunțate deja data și locul în care se va disputa partida Barcelona – Girona, însă până acum nimic nu este bătut în cuie. Fotbaliștii sunt cei care vor decide în cele din urmă dacă sunt de acord să joace meciul în SUA, anunță Sindicatul fotbaliştilor din campionatul Spaniei (AFE).

AFE și-a exprimat nemulțumirea încă de la aflarea veștii că în fiecare sezon se va organiza o partidă de fotbal din campionatul Spaniei în SUA. Sindicatul este de părere că jucătorii trebuiau consultați dinainte de a se lua în calcul organizarea unui meci de fotbal la mii de kilometri distanță, în plin campionat. Tocmai de aceea membrii sindicatului s-au întâlnit luni cu președintele Ligii Spaniole, Javier Tebas, pentru a discuta pe marginea subiectului.

ADVERTISEMENT

După 2 ore de discuții, AFE a anunțat că fotbaliștii din campionatul Spaniei vor decide dacă jocă meciul în SUA. Sindicatul a mai transmis că Liga a promis să pună la dispoziție o descriere detaliată a planului de a organiza partida Barcelona – Girona în afara țării, apoi, punând mai presus de toate interesele jucătorilor, va lua o decizie.

Fotbaliștii din campionatul Spaniei vor decide dacă joacă un meci în SUA

În urmă cu o săptămână, jucătorii au amenințat că vor face grevă dacă nu vor fi consultați cu privire la jucarea meciului în America, în timp ce Sergio Busquets de la Barcelona a declarat că fotbaliștii grupării catalane nu au luat încă o decizie. “Căutăm cea mai bună soluție pentru jucători”, a declarat Busquets în cadrul unei conferințe de presă ținute de echipa națională a Spaniei.

ADVERTISEMENT

Liga a spus clar că echipele nu sunt obligate să facă deplasarea în SUA, dar în același timp aceasta este o oportunitate pentru cluburile care ar zbura peste Atlantic. Un răspuns final cu privire la disponibilitatea de a juca meciul Barcelona – Girona la Miami va fi dat în următoarele zile. Dacă pentru marile cluburi această deplasare ar suprasolicita jucătorii, echipele mai mici sunt încântate de posibilitatea de a-și face reclamă peste hotare.

Girona are oferte tentante pentru fani la meciul cu Barcelona din Miami

Meciul dintre cele 2 echipe din La Liga va avea loc în Statele Unite ale Americii, la Miami, pe 27 ianuarie 2019. Oficialii micuței Girona și-au frecat mâinile la aflarea veștii că ar urma să joace un meci în SUA. Au pregătit deja oferte tentante pentru suporteri. Fanii Gironei care vor dori să zboare peste Ocean pentru a urmări partida vor avea la dispoziție 1.500 de zboruri gratuite, dar vor trebui să depună o garanție de 500 de euro, pe care o vor primi la întoarcerea în Spania. Suporterii care nu își permit să facă deplasarea în SUA au la dispoziție 5.000 de bilete la meciul împotriva Barcelonei de pe Camp Nou, programat pe data de 23 septembrie. Mai mult decât atât, ei vor primi înapoi și 20% din prețul abonamentului.

ADVERTISEMENT

Cei care nu vor dori să meargă pe Camp Nou mai au o opțiune: să le fie returnat 40% din costul abonamentului. Girona ar urma să încaseze aproximativ 4 milioane de euro în urma desfășurării partidei cu Barcelona la Miami. Spaniolii făcuseră deja concesii uriaşe pentru a pătrunde pe piaţa mass-media din Asia, mutând orele de disputare ale unor partide în funcţie de orarul din aceste ţări, iar acum au şansa să intre masiv inclusiv pe piaţa din America de Nord, pentru că desfăşurarea unor partide din La Liga pe stadioanele din SUA şi Canada, arene moderne şi cu un mare număr de locuri, poate avea un impact economic extraordinar pentru ambele părţi.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri