Fotbal intern

Ei sunt “Alibecii” din fotbalul mare. Nume uriaşe şi-au ratat carierele!

"Brânză bună în burduf de cîine" este un vechi proverb de la noi care îi caracterizează perfect pe cei înzestraţi de la natură cu un talent indiscutabil, dar îşi bat joc de el şi...
14.10.2017 | 12:36

“Brânză bună în burduf de cîine” este un vechi proverb de la noi care îi caracterizează perfect pe cei înzestraţi de la natură cu un talent indiscutabil, dar îşi bat joc de el şi datorită problemelor de comportament care i-au dus fie la ruinarea carierelor, fie, în cel mai bun caz, să joace la un nivel mai jos decât ar fi trebuit. În această categorie intră o mulţime de jucători, din rândurile cărora am ales doar câteva exemple mai reprezentative. (VEZI AICI GALERIE FOTO)

În capul listei, vorbind de generaţia actuală, se află, indiscutabil, italianul de sorginte ghaneză Mario Balotelli. Talent uriaş, văzut a ajunge o mare stea a fotbalului european, Ballo nu a reuşit nici pe departe, eşuînd lamentabil pe unde a fost, la Inter, AC Milan sau în Anglia, la Manchester City şi Liverpool. Actualmente joacă decent la Nice, unde pare a fi regăsit, cât de cât, plăcerea fotbalului. A avut numeroase ieşiri în decor faţă de antrenori sau de coechipieri şi adversari, insultând şi lovindu-şi partenerii pe teren, iar în afară a dus o viaţă sportivă departe de un prodesionist şi a făcut multe trăznăi, în frunte cu episodul de la City, când, aflat într-o stare euforică, a reuşit să dea foc propriei case cu un set de artificii.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Şi omul de la Copenhaga face parte din categoria fotbalişti care şi-au ratat cariera

Un alt italian, Antonio Cassano, era predestinat a ajunge un jucător de top mondial, dar a fost trădat de caracter, el provenind dintr-un cartier rău famat din Bari, unde nu mult a lipsit să lase fotbalul pentru a se înhăita cu bandele de hoţi de pe scutere. A jucat la AS Roma, unde a avut multe momente tensionate cu vedeta Totti, care l-a şi bătut, iar apogeul carierei care ar fi trebuit să fie Real Madrid a fost un fiasco, pentru că Antonio şi-a arătat faţa, printr-o atitudine de delăsare şi preocupat doar de conflicte în vestiar. Tot din Italia vine şi povestea colegului lui Adi Mutu de la Parma, brazilianul Adriano, un atacant foarte bun, dar cu o viaţă extrasportivă absolut deşănţată. Ajuns la Inter Adriano l-a enervat în repetate rânduri pe patronul Massimo Moratti din această cauză, motiv pentru care s-a ajuns să fie urmărit nopţile prin cluburi, pentru a fi recuperat şi adus la domiciliu. Actualmente, cel supranumit Împăratul, este în Brazilia şi anunţă că vrea la 35 să revină pe gazon, deşi ăn ultima vreme s-a remarcat doar prin scandaluri, inclusiv cu droguri.

Mare talent a fost considerat şi englezul Jermaine Pennant, adus la Arsenal la numai 16 ani drept un viitor star. Care nu a ajuns niciodată, pentru că a creat o mulţime de probleme în vestiar peste tot pe unde a mers. Caracter greu de stăpânit, preocupat doar de viaţa extrasportivă, Pennant joacă acum în a patra ligă, la Bury. Escapadele sale bahice au fost numeroase şi la acestea s-a adăugat şi situaţia în care a fost arestat o dată pentru lovirea prieteni şi altă dată pentru că, beat fiind, conducea pe sensul invers al şoselei, riscând să pună viaţa în pericol a altor conducători auto. Şi omul care a marcat un gol perfect valabil pentru Danemarca în egalul naţionalei la Copenhaga şi a provocat apoi penaltyul din care gazdele au marcat, Niklas Bendtner, e un băiat cu mari probleme de caracter. Şi el a fost ochit de Arsenal, dar nopţile pierdute şi pasiunile bahice, plus întârzierile repetante la antrenamente au făcut ca acum danezul să încerce un come-back la Rosenborg. În fine, şi mijlocaşul olandez Royson Drenthe era văzut drept o mare promsiune în Europa. Real Madrid a reuşit să îl ia de la Feyenoord, după ce jucătorul îşi ameninţase clubul că îl va da în judecată dacă nu îl va lăsa să plece. La Madrid a fost însă un ezastru ca şi indisciplină în vestiar, intrândîn conflict repetat cu antrenorii şi coechipierii. A fost repede zburat de acolo şi astăzi se poate socoti drept un mare talent care s-a ratat definitiv.