News

Mesajele fotbaliștilor străini cu ocazia Centenarului. Eric de Oliveira a fost cel mai inventiv. Foto

01.12.2018 | 13:31
Mesajele fotbalistilor straini cu ocazia Centenarului Eric de Oliveira a fost cel mai inventiv Foto

România sărbătorește pe 1 decembrie Centenarul Marii Uniri iar la această festivitate au luat parte și fotbaliștii străini care joacă aici sau care au rămas atașați de România. Dintre ei, cel mai activ a fost Eric de Oliveira, fostul jucător al lui Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu sau Viitorul. Mesaje au venit însă și de la alți fotbaliști care fie au o experiență de câțiva ani în țara noastră, fie abia au ajuns în acest sezon în Liga 1 Betano.

Astfel, fundașul stânga al celor de la FCSB, Junior Morais, a postat pe instagram o imagine cu tricolorul, alături de mesajul „La mulți ani, România, la mulți ani, români!” Junior a ajuns în România în sezonul 2010/2011, la Astra Giurgiu, pentru care a jucat timp de aproape 6 ani, până la trecerea la FCSB. În total, portughezul are 256 de partide jucate la Astra și alte 47 de meciuri jucate pentru roș-albaștri în ultimele două sezoane.

Mesajul lui Junior Morais de Ziua Centenarului

Filipe Teixeira și Simon Zenke, mesaje cu ocazia Centenarului

Un alt fotbalist portughez care a dorit să lase o urare pentru România a fost Filipe Teixeira. El a ajuns în țara noastră tot în iarna anului 2011, la FC Brașov. De atunci, a jucat aproape neîntrerupt în România, pentru Rapid București, Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu și FCSB. Fostul jucător al lui PSG și West Bromwich Albion a adunat 194 de partide în Liga 1 Betano, cu 33 de goluri și 25 de pase decisive și este unul dintre jucătorii care s-au adaptat foarte bine în țara noastră. El a scris acum un mesaj pe rețelele de socializare, cu ocazia Zilei Naționale, unde a scris „La mulți ani, România!”, alături de un drapel național.

Nu doar veteranii din fotbalul românesc au scris mesaje de 1 Decembrie. Simon Zenke a pus și el o poză pe instagram cu un mesaj dedicat României. Ivorianul are o experiență importantă în prima ligă din Turcia și Franța și a fost adus recent de Mircea Rednic la Dinamo. Zenke a jucat în numai două meciuri, dar nu a ezitat să posteze un mesaj de ziua Unirii.

fotbalisti straini mesaj centenar
Simon Zenke, mesaj de ziua Centenarului

Eric de Oliveira a făcut spectacol pe internet, cu ocazia Centenarului

Unul dintre străinii care s-au îndrăgostit de România este fără îndoială Eric de Oliveira. Fotbalistul brazilian a ajuns în România în 2007 și a jucat de-a lungul carierei din România la Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu sau Viitorul Constanța, cu câteva experiențe în Ucraina, Arabia Saudită sau Japonia. El a strâns 193 de meciuri, 56 de goluri și 48 de pase decisive în Liga 1 Betano.

Eric are și cetățenie română, după ce s-a căsătorit în 2013 cu frumoasa sa soție, handbalista Cosmina Dancu. Cei doi au împreună un băiețel, Deric, iar micuțul a fost și protagonistul unei poze haioase a tatălui său, cu ocazia sărbătoririi Centenarului. Micuțul este văzut în timpul unei serbări la școală, îmbrăcat în costumul popular, dar cu o față plictisită. Mesajul tatălui său: „Atunci când ești 100% brazilian”. Eric a postat apoi și trei poze dedicate centenarului, inclusiv una de când juca la Pandurii Târgu Jiu. (VEZI GALERIE FOTO)

Deric, copilul lui Eric de Oliveira, unul dintre cei mai importanți străini din istoria fotbalului românesc