Fotbal intern

Fotbaliștii Astrei, în delir după ce s-au calificat în finala Cupei României: ”Putem învinge Craiova!”

11.05.2021 | 23:48
Fotbalistii Astrei in delir dupa ce sau calificat in finala Cupei Romaniei Putem invinge Craiova
ADVERTISEMENT

Astra s-a calificat în finala Cupei României pentru a patra oară în istorie și jucătorii giurgiuveni au prins curaj. Deși sunt într-o situație critică în Liga 1, fotbaliștii lui Ionuț Badea le-au pus gând rău celor de la Universitatea Craiova.

După 1-0 în manșa tur, giurgiuvenii au făcut un meci aproape italienesc, în care au fost mai preocupați să nu primească gol, decât să marcheze și să-și asigure calificarea în timpul regulamentar.

ADVERTISEMENT

Reușita lui Andrei Radu din minutul 89 a amânat bucuria accederii în ultimul act al competiției surprizelor. Flerul portarului Mihai Popa a fost decisiv.

Mihai Popa, omul providențial

Doi dintre actorii principali ai calificării Astrei în finala Cupei României au fost veteranul Valerică Găman și tânărul portar Mihai Popa. Acesta din urmă a parat de două ori execuțiile lui Andreas Mihaiu.

ADVERTISEMENT

”Din fericire ni s-a întors norocul la penalty-uri, aici este o loterie, suntem fericiți. Orice finală este frumoasă, este o experiență în plus, mai ales pentru cei tineri, este o șansă să câștigi un trofeu. Putem învinge Craiova. Plecăm cu șansa a doua, trebuie să recunoaștem, dar noi ne vom bucura de această finală”, a declarat la finalul întâlnirii Valerică Găman.

Portarul Astrei a mărturisit că a discutat cu președintele Astrei, Dani Coman și că acesta i-a transmis o doză de încredere care l-a ajutat în momentul executării loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

”Nu știam unde o să tragă fiecare jucător, dar pe cei care execută de obicei penalty-uri îi cam știam. Dani Coman are foarte multă încredere în mine și asta m-a ajutat și în seara asta. Avem un sezon foarte greu, încă luptăm pentru salvarea de la retrogradare, deci finala asta este un bonus, dar adevăratele finale sunt în campionat”, a completat Mihai Popa.

Găman a dedicat calificarea fostului antrenor al Astrei, Eugen Neagoe

Apărătorul central al giurgiuvenilor nu a uitat că un mare merit în actuala campanie din Cupa României îl are și Eugen Neagoe, tehnicianul demis recent de conducerea Astrei din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

ADVERTISEMENT

”Ionuț Badea nu a schimbat foarte mult, a lucrat mai mult la mentalul jucătorilor, ce era să facă într-un timp atât de scurt?

Meritul acestei calificări este și al lui Eugen Neagoe. Rezultatele țin un antrenor, nu poți să schimbi o echipă și din păcate Neagoe a plătit pentru greșelile noastre”, a mai spus Găman.

Finala Cupei României se va disputa în data de 22 mai, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Adversarul Astrei se va decide dintre Universitatea Craiova și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În prima manșă U Craiova s-a impus cu 3-0 și este practic calificată în finala de la Ploiești.

ADVERTISEMENT