Sport

Fotbaliștii Craiovei, puși din nou sub presiune înainte de meciul cu Astra: „O finală este importantă doar dacă o câştigi“. Video

Marinos Ouzounidis, antrenorul Universităţii Craiova, îşi doreşte să câştige finala Cupei contra Astrei: „Vrem trofeul“.
21.05.2021 | 21:33
Fotbalistii Craiovei pusi din nou sub presiune inainte de meciul cu Astra O finala este importanta doar daca o castigi Video
Marinos Ouzounidis pune presiune înainte de meciul cu Astra: „O finală este importantă doar dacă o câştigi“. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis a susţinut o conferinţă de presă înaintea finalei de Cupa României, în care a vorbit despre meciul cu Astra, programat sâmbătă, de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană, din Ploieşti.

Marinos Ouzounidis pune presiune înainte de meciul cu Astra: „O finală este importantă doar dacă o câştigi“

Grecul a subliniat importanţa partidei şi consideră că victoria este totul. Parcursul slab al Astrei în play-out şi retrogradarea echipei giurgiuvene nu reprezintă adevărata valoare a adversarului mai crede antrenorul oltenilor, care a reamintit rezultatele bune din sezonul regular.

ADVERTISEMENT

„Este finala. Asta înseamnă că trebuie să câştigăm acest meci. Am mai spus-o şi în trecut, o finală este importantă doar dacă o câştigi. De aceea, trebuie să fim concentraţi, să fim pregătiţi, nu doar fizic, ci şi mental. 

Jucăm împotriva unei echipe bune. Chiar dacă Astra a retrogradat, nu acesta este nivelul echipei. Să nu uităm că au jucat foarte bine în sezonul regular, au avut şi 11 partide consecutive fără înfrângere, cred. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, în ultima perioadă. Dar nici pentru noi nu a fost prea bine în ultima vreme. Asta înseamnă că va fi un meci greu, iar formaţia care va face mai puţine greşeli va câştiga Cupa“, a spus Marinos Ouzounidis, la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis, fericit că revin fanii: „E un prim pas. Contează mult pentru fotbalişti“

Grecul a părut iritat în momentul în care a fost întrebat dacă o eventuală câştigare a trofeului Cupei României ar putea salva sezonul pentru Universitatea, care a pierdut lupta la titlu în Liga 1, din cauza unor rezultate slabe în play-off.

„Nu înţeleg ce înseamnă să salveze sezonul. Cum adică să salveze? Am făcut un sezon bun, în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut. A fost un sezon foarte dificil pentru toate echipele. Este un trofeu pe care vrem să îl câştigăm. Atâta tot“, a declarat Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Astra şi Universitatea Craiova se va disputa în faţa fanilor, care au voie în tribunele stadionului, după mai mult de un an. Suporterii olteni vor lua cu asalt Ploieştiul, pentru a-şi încuraja favoriţii, dar nu vor avea voie cu steaguri şi fulare în arenă.

„E un prim pas. E bine că sunt suporteri pe stadion, contează foarte mult pentru fotbalişti. Să joci cu fani în tribune este diferit. E un pas înainte. Sper să revenim din nou la o situaţie normală.

ADVERTISEMENT

Ştiu că fanilor le place cu bannere şi fulare, dar asta e decizia şi trebuie să o acceptăm. Da, atmosfera este mai frumoasă cu steaguri şi fulare, dar este un prim pas“, a comentat antrenorul oltenilor.

Traseul spre finală

Universitatea Craiova a trecut de Progresul Spartac (5-0), FC Botoşani (1-0), Chindia Târgovişte (1-0) şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu (3-0 şi 2-2), pentru a se califica în ultimul act al Cupei României, competiţie pe care a mai câştigat-o în 2018.

De partea cealaltă, Astra le-a învins pe Ripensia Timişoara (5-1), ASU Poli Timişoara (2-1), Petrolul (3-0) şi Dinamo (1-0 şi 0-1, 5-4 la lovituri de departajare), pentru a juca în finală. Este a patra pentru giurgiuveni, în ultimii 8 ani. A luat trofeul în 2014, la penalty-uri cu Steaua, şi a pierdut ediţiile din 2017 (tot la penalty-uri cu FC Voluntari) şi 2019 (1-2 după prelungiri cu Viitorul).


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT