Fotbal intern

Fotbaliştii de la FCSB, criticaţi dur după meciul cu CSM Poli Iaşi. “N-au personalitate!”

06.08.2018 | 12:49
Fotbalistii de la FCSB criticati dur dupa meciul cu CSM Poli Iasi Nau personalitate

Fotbaliştii de la FCSB au fost criticaţi dur de Valeriu Răchită după meciul cu CSM Poli Iaşi, scor 4-0, în etapa a 3-a din Liga 1 Betano, ediţia 2018-2019. Deşi jucătorii lui Nicolae Dică au înscris patru goluri în partida de pe “Arena Naţională”, fostul fotbalist al FCSB-ului nu a ezitat să-i critice.

Valeriu Răchită este de părere că din lotul pregătit de Nicolae Dică lipsesc jucătorii cu personalitate, iar fostul fotbalist de la FCSB a ajuns la această concluzie după o declaraţie făcută de un oficial al vicecampioanei României şi la care niciun jucător nu a avut nico reacţie.

Fotbaliştii de la FCSB, criticaţi dur după meciul cu CSM Poli Iaşi

“Mă gândeam la o declarație pe care a dat-o cineva de la Steaua, nu vreau să-i dau numele, referitor la faptul că jucătorii ar trebui să se uite cu jenă în conturi. Mi-am dat seama că la Steaua de astăzi nu mai sunt acei jucători cu sânge, cu personalitate, pentru că nu-și permitea nimeni să jignească jucătorii în perioadele în care am fost eu acolo. Jucătorii sunt cei care fac performanțele, ei sunt actorii principali. Asta mi s-a părut o declarație deplasată, dar nimeni dintre jucători nu a zis nimic. Probabil pentru că nu a jucat Pintilii. Dacă era el în teren cred că nu se producea acea declarație. Pe vremea noastră, contondent cred ne întâlneam și prin vestiar” 

a declarat Valeriu Răchită la o emisiune de sport.

Valeriu Răchită în timpul unui meci al Petrolului
Valeriu Răchită, fostul jucător al FCSB-ului, care i-a criticat pe fotbaliştii lui Nicolae Dică

“Eu cred că asemenea lucruri trebuiesc spuse, dar în privat sau în vestiar când există o ședintă și spui pe față lucrurile. Poate că generația din ziua de azi funcționează însă mai bine pe mesajul public, să-l audă toată lumea. Poate noi suntem mai învechiți din acest punct de vedere și nu înțelegem” a completat Adrian Matei, fostul jucător al FCSB-ului.

Ce zicea Meme Stoica la finalul meciului Astra – FCSB

Valeriu Răchită a făcut referire la declaraţia făcută de Mihai Stoica, directorul sportiv de la FCSB, de la finalul meciului cu Astra Giurgiu, atunci când “roş-albaştrii” au fost învinşi cu scorul de 1-0 în prima etapă din Liga 1 Betano, ediţia 2018-2019.

“Rar mi-a fost atât de jenă după un meci. În prima repriză am crezut că Astra e Manchetser City. Mulţi dintre jucători noştri, cu excepţie Man, Moruţan, cred că ar trebui să se uite cu jenă în conturi. Cu jenă! Să urmărească meciul şi să înţeleagă că aşa nu se poate juca fotbal la FCSB! Nu ai cum să te prezinţi aşa. Nu se poate. Ai condiţii de pregătire, alţii joacă cu adversari a căror nume nu se pot pronunţa, iar tu să vii în campionat să te faci de râs. Nu ţin minte să-mi fi fost aşa jenă vreodată. Nu cred că mi s-a întâmplat vreodată”, spunea Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei României, după Astra Giurgiu – FCSB 1-0.

Valeriu Răchită a ajuns la FCSB în 1990, după aceea a fost cedat la Petrolul Ploieşti până în 1997, când a revenit la echipa “roş-albastră”. A mai jucat la FC Oneşti, Ankaragucu, Farul şi Litex. În 2003 a decis să se întoarcă la vicecampioana României pentru un sezon, iar în 2004 a ajuns la Universitatea Craiova, echipă de la care s-a retras în  iulie 2005.