Fotbal international

Fotbaliștii din Brazilia cer oprirea campionatului de teama coronavirus. Jucătorii lui Gremio au apărut cu măști de protecție. FOTO

15.03.2020 | 22:49
Fotbalistii din Brazilia cer oprirea campionatului de teama coronavirus Jucatorii lui Gremio au aparut cu masti de protectie FOTO
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii din întreaga lume încep să se teamă pentru sănătatea și chiar viața lor în aceste zile în care coronavirus face sute de mii de victime zilnic. După ce au văzut cazurile din Europa, jucătorii din Brazilia militează pentru suspendarea campionatului sud-american.

Fotbaliștii din Brazilia protestează și cer oprirea campionatului de teama coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în ultimele zile și în Brazilia. De la câteva infecții la începutul lunii, numărul bolnavilor a ajuns la peste 100 și continuă să crească cu fiecare oră.

ADVERTISEMENT

În ciuda situației tot mai critice din țară, Brazilia nu a oprit disputarea meciurilor de fotbal. Singura măsură luată a fost programarea meciurilor cu porțile în închise.

Măsura federației braziliene nu a mulțumit cluburile. În weekend, cei de la Gremio au decis să protesteze într-un mod inedit pentru că au fost obligați de forurile din țară să joace meciul cu Sao Luiz, în ciuda pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii lui Gremio au ieșit pe teren de la cabine cu măști de protecție împotriva coronavirus. După meci, managerul echipei, Renato Portaluppi a avertizat autoritățile că echipa sa dispusă să facă grevă, dacă nu se pune capăt campionatului.

”Este timpul ca Gremio să ia o poziție și măsura a fost să poarte măști pentru a avertiza autoritățile că și jucătorii sunt oameni. Nu suntem imuni la virusuri. Nu are rost să închidem ușile fanilor. Așadar, fanii sunt protejați, iar conducătorii fotbalului îi aruncă în luptă pe cei care lucrează în fotbal.

ADVERTISEMENT

Întreaga lume s-a oprit, nu trebuie să se oprească și fotbalul brazilian? Acesta este mesajul nostru și sper să asculte. Sperăm că bunul simț va predomina.”

Și alte cluburi din America de Sud au protestat în aceste zile

Antrenorul celor de la Flamengo, Jorge Jesus, a apelat la oprirea fotbalului, spunând că jucătorii trebuie protejați pentru că ”nu sunt super oameni”.

ADVERTISEMENT

În Argentina, River Plate a refuzat să joace. Argentinienii au spus că nu se vor prezenta la meciul cu Atletico Tucuman, din Cupa Superligii Argentinei, invocând “motive de forță majoră”, în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT