Sport

Fotbaliștii lui Dinamo, șocați de propria performanță: ”Nu îmi pot imagina că ne batem la cupele europene”

16.05.2021 | 19:40
Fotbalistii lui Dinamo socati de propria performanta Nu imi pot imagina ca ne batem la cupele europene
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat al cincilea meci la rând în Liga 1 și dintr-o candidată sigură la retrogradare a ajuns într-o situație la care prea puțin jucători, sau fani, s-ar fi gândit. În acest moment ”câinii” sunt mai aproape de cupele europene, decât de rușinea istorică a retrogradării.

Cu o etapă înaintea finalului de campionat Dinamo are trei puncte peste ultimul loc care duce la baraj, dar pentru că a beneficiat de rotunjirea punctelor, are nevoie de încă un punct ca să fie sigură că evită barajul.

ADVERTISEMENT

Culmea este că un succes în ultima etapă i-ar putea duce pe fotbaliștii lui Dusan Uhrin în barajul pentru cupele europene, un deziderat considerat imposibil în urmă cu o lună de zile.

Andreas Mihaiu: ”În fotbal mai pierzi, mai ratezi, apoi dai gol”

La Pitești, Dinamo a suferit, așa cum a făcut-o întregul sezon. A deschis scorul prin Andreas Mihaiu, care a ratat de două ori execuția de la 11 metri din semifinala de Cupă cu Astra, încă din minutul 12, dar jocul era departe de ceea ce ar fi putut asigura un succes.

ADVERTISEMENT

FC Argeș a egalat și emoțiile ”câinilor”, de a evita retrogradare, erau departe de a fi fost uitate. Apoi a venit momentul de grație a lui Deian Sorescu, care a trimist toate cele trei puncte în ”Groapă”.

”Nu nu-mi pot imagina că de la retrogradare ne batem, aparent, pentru cupele europene, a fost un an greu, deocamdată ne gândim să evităm retrogradarea. Nu știu ce s-a întâmplat înainte, jucam bine dar nu aveam rezultate. Acum ne iese și jocul și facem și puncte.

ADVERTISEMENT

Nu ne gândim la cupe europene, ne gândim la următorul joc. Pentru noi acest meci a fost foarte important, dar ultimul meci e și mai important”, a declarat Deian Sorescu, la finalul meciului de la Pitești.

”Mi-am revenit, colegii au fost alături de mine, a fost un eșec în Cupă, dar familia a fost alături de mine și sunt bine. În fotbal mai pierzi, mai ratezi, apoi dai gol. Mai avem o etapă, poate mergem în cupele europene. Ne-am unit ca și grup, acesta e secretul nostru”, a completat Andreas Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Cum poate ajunge Dinamo în barajul de Europa

”Câinii” sunt departe de a fi fost echipa pe care fanii fotbalului românesc o au întipărită în minte, echipa care se lupta an de an pentru o prezență în cupele europene.

Sezonul în curs a fost, poate, cel mai greu din întreaga istorie, însă, chiar și așa, roș-albii sunt, în acest moment mai aproape de cupele europene decât de retrogradare. Pentru a merge în barajul de Europa, Dinamo trebuie să învingă, în ultima etapă, pe Chindia Târgoviște.

În cazul unui succes la Buzău, casa Chindiei în meciurile de ”acasă”, coroborat cu un rezultat care să nu presupună mai mult de un punct pentru FC Argeș, i-ar duce pe elevii lui Dusan Uhrin în barajul pentru Europa.

ADVERTISEMENT