Sport

Fotbaliștii lui Mirel Rădoi și-au prezentat echipamentul în care vor evolua la JO de la Tokyo. Foto

Echipa națională de fotbal a României va debuta peste trei săptămâni la JO de la Tokyo. Până atunci, ”tricolorii” vor juca două meciuri test și au prezentat echipamentul în care vor evolua în Japonia.
06.07.2021 | 10:37
Fotbalistii lui Mirel Radoi siau prezentat echipamentul in care vor evolua la JO de la Tokyo Foto
ADVERTISEMENT

Naționala lui Mirel Rădoi are un program încărcat până la debutul în turneul olimpic de la Tokyo. Între două ședințe de pregătire, fotbaliștii convocați au participat la o spectaculoasă ședință foto, în care au prezentat echipamentul în care vor juca în Japonia.

Ceremonia de deschidere a JO va avea loc în 23 iulie, dar echipa de fotbal va intra în competiție cu o zi mai devreme.

ADVERTISEMENT

Așteptând ultimele meciuri test, ”tricolorii” s-au distrat la ședința foto

Mirel Rădoi a întâmpinat serioase probleme în alcătuirea lotului de 22 de jucători pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pentru că turneul olimpic nu este inclus în calendarul FIFA, cluburile nu sunt obligate să-și lase jucătorii la aceste acțiuni ale echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii care vor face deplasarea în Japonia au mărturisit că și-au dorit să evolueze în turneul olimpic pe care îl consideră o veritabilă rampă de lansare.

Buna dispoziție a fost cuvântul de ordine la ședința foto pe care ”tricolorii” au efectuat-o în cantonamentul de la Mogoșoaia, pentru prezentarea chipamentului oficial de joc, și pe cel de prezentare.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;

Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia); Eduard Florescu (FC Botoşani), Antonio Sefer (Rapid).

ADVERTISEMENT

Atacanți: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

În 10 şi 13 iulie, la Mogoşoaia, România va disputa două meciuri test, cu porţile închise, în compania echipei naționale U23 a Arabiei Saudite, calificată de asemenea la Jocurile Olimpice.

Programul României la JO de la Tokyo

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, cu selecţionata din Coreea de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

ADVERTISEMENT
Tags: