Fotbal intern

Fotbaliștii pot paria! Singura condiție: să joace pe alte sporturi

05.12.2019 | 08:45
Fotbalistii pot paria Singura conditie sa joace pe alte sporturi
ADVERTISEMENT

Președintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Emilian Hulubei, a anunțat că fotbaliștii pot paria, dar numai pe alte sporturi. El a precizat că sumele care se învârt în industria neagră a pariurilor sunt de ordinul miliardelor.

Fotbaliștii pot paria

”I-am sfătuit pe jucători și le transmit și acum să nu parieze pe fotbal! S-au înăsprit controalele, lumea e tot mai atentă. Dacă tot sunt pariori și le place, să parieze pe oricare sport, în afară de fotbal”, a fost anunțul lui Emilian Hulubei că fotbaliștii pot paria.

ADVERTISEMENT

”Da, pot să parieze pe alte sporturi. Sfatul meu e să-și facă online conturi, sunt o grămadă de case care permit așa ceva, și atunci în istoricul pariurilor va putea fi verificat oricând dacă au pariat pe fotbal sau nu. Doar pe fotbal le este interzis”, a spus președintele AFAN pentru gsp.ro.

”Fotbaliștii neplătiți mai pleacă urechea”

Hulubei crede că întârzierea salariilor crește șansele ca fotbaliștii să parieze: ”Le-am explicat și le explic de fiecare dată care e riscul: când stai neplătit o perioadă lungă de timp, ești suspectat că ai aranjat, că trăiești din alte surse decât din salariu. Neplătit, ești vulnerabil”.

ADVERTISEMENT

”Asta trebuie să înțeleagă și cluburile: fotbaliștii neplătiți mai pleacă urechea. Sunt oameni care știu unde găsesc jucători neplătiți și încearcă să vorbească, să aranjeze un meci pentru pariuri. Se învârt sume colosale pentru așa ceva, e vorba despre miliarde de euro”, a afirmat acesta.

”Sunt miliarde de euro pentru trucat meciuri”

”Am participat la seminarii pe tema asta, evenimente organizate de FIFA, de FIFPRO. Sunt miliarde de euro pentru trucat meciuri. Numai în industria neagră a pariurilor, în special în Asia, sumele ajung la două miliarde de euro”, a precizat Emilian Hulubei.

ADVERTISEMENT

”Suntem expuși. Din păcate, salariile în liga a doua și în liga a treia sunt mici. La Liga 3, dacă aș face o medie cred că ar fi cam de 800 de lei lunar pentru un jucător. Și țineți cont că liga a treia e și ea la pariuri”, a menționat președintele AFAN.

Voduț, suspendat doi ani și dat afară de la Chindia

”Există oricând riscul să fie meciuri trucate. Îi sfătuiesc pe toți jucătorii să stea departe de așa ceva, că nu e vorba numai despre finalul carierei, ci despre finalul vieții, dacă se dovedește că au luat bani și ajung în penal”, a mai spus în încheiere Emilian Hulubei.

ADVERTISEMENT

Atacantul Mihai Voduț a fost suspendat pentru doi ani de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF după ce a pariat în timp ce evolua la FC Viitorul. După anunțul federației, președintele clubului Chindia Târgoviște, Marcel Ghergu, a declarat că înțelegerea cu jucătorul va fi reziliată.

Adelina Rosse este femeia care a oferit dovezi că Mihai Voduț paria pe meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, după ce a decis să se răzbune pe fostul fotbalist al Viitorului după ce acesta o bătuse.

ADVERTISEMENT