Fotbal intern

Cine sînt suspecţii DOSARULUI “Sportul SPARGE BANCOMATE”

Sportul românesc este tîrît din nou într-un scandal imens. Fotbalistul Bogdan Ghiceanu, ultima oară legitimat la FC Voluntari, arbitrul Ionuţ Chiriac şi luptătorul K 1, Marius Ioan Curtas, se...
27.04.2015 | 00:06
Cine sint suspectii DOSARULUI Sportul SPARGE BANCOMATE

Sportul românesc este tîrît din nou într-un scandal imens. Fotbalistul Bogdan Ghiceanu, ultima oară legitimat la FC Voluntari, arbitrul Ionuţ Chiriac şi luptătorul K 1, Marius Ioan Curtas, se numără printre cei implicaţi în dosarul “Sportul sparge bancomate”, dosar cu un prejudiciu de 12, 6 milioane de euro adus prin infracţiuni informatice. În acest caz, în cursul dimineţii de duminică au fost efectuate peste 50 de percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară.

Conform anchetatorilor, persoanele reţinute pentru audieri făceau parte dintr-o bandă care se ocupă cu sustragerea de bani din bancomate. Respectivii sînt bănuiţi că au atacat bănci din SUA şi Oman. Printre cei audiaţi se numără şi trei persoane care au legătură directă cu sportul: fotbalistul Bogdan Ghiceanu, ultima oară legitimat la FC Voluntari, arbitrul Ionuţ Chiriac şi luptătorul K1, Marius Ioan Curtas. Se pare că luptătorul K 1 are calitatea de martor în acest dosar, în timp ce primii doi au calitatea de suspecţi. FANATIK.RO vă prezintă primele informaţii despre cei trei sportivi care au participat la infracţiunile informatice care au pus pe jar organele legii.

Ionuţ Chiriac, patron de restaurante şi debutant în arbitraj

Surse din interiorul AJF Vaslui au dezvăluit pentru FANATIK.RO că alăturarea numelui lui Ionuţ Chiriac cu astfel de practici este surprinzătoare.

“Nu ne vine să credem că acest băiat este implicat în aşa ceva. Chiar nu înţelegem cum a putut să se bage în această bandă. El are 29 de ani şi o situaţie financiară foarte bună. În Bârlad are două restaurante, iar în arbitraj a debutat tocmai vineri, la meciul Sfîntul Gheorghe – Paşcani, din Liga a III-a. El a fost cîndva fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ, dar a trebuit să se retragă pe la 25 de ani, din cauza unei accidentări. Este incredibil în ce belele a putut să intre”, ne-a mărturisit sursa respectivă.

Fotbalistul a plecat “la muncă în Germania”

Dinu Todoran, antrenor secund la FC Voluntari, s-a arătat la fel de surprins că fostul fotbalist al formaţiei sale, Bogdan Ghiceanu, a ajuns să aibă probleme cu legea. “Bogdan a plecat de la noi în vara anului trecut. De atunci nu mai joacă la FC Voluntari. Din cauza unei accidentări la genunchi el ne-a spus că nu vrea să mai continue activitatea de jucător. Ne-a spus că vrea să se lase şi să plece la muncă în Germania. În condiţiile astea, nu i-am mai prelungit contractul, dar nu îmi vine să cred în ce situaţie a putut să ajungă. Totuşi, sper să nu fie vorba de el, deoarece acuzele care i se aduc sînt destul de grave şi cine ştie cîţi ani de puşcărie riscă acum”, a încheiat Todoran.

Şi Adrian Iencsi, fost antrenor a lui Ghiceanu în Liga a III-a, este uluit de acest caz în care s-au fraudat peste 12 milioane de euro: “Nu pot să cred! Eu sper totuşi că este o confuzie. L-am avut jucător pe acest băiat şi vă spun că el nu părea deloc un infractor”, a spus Iencsi, profund marcat de impactul informaţiei primită de la reporterii FANATIK.RO.

“E luptător? Nu face parte din circuitul nostru”

Edi Eremia, promotorul Local Kombat şi cel mai cunoscut organizator de lupte K1, a comentat cazul presupusului luptător Marius Ioan Curtas. “Nu am auzit în viaţa mea de acest luptător. În mod sigur el nu face parte din circuitul nostru. Toţi cei care mai apar într-o luptă de stradă sau într-un scandal sînt prezentaţi ca luptători K1, deşi ei nu au nici o treabă cu noi. Am verificat şi vă spun sigur că acest băiat nu e luptător. Singurul care a avut probleme cu legea şi a făcut parte, acum mult timp, din galele noastre a fost Tolea Ciumac”, a încheiat Eremia.

 

Tags: