Sport

Fotbaliștii ucraineni din România, sfătuiți să nu semneze cu FCSB: „Cred că înțelegeți de ce”

FCSB i-a dorit insistent pe cei trei fotbaliști ucraineni refugiați în România, dar prietenul Răzvan Raț îi sfătuiește să nu aleagă Casa Pariurilor Liga 1.
27.03.2022 | 13:37
Fotbalistii ucraineni din Romania sfatuiti sa nu semneze cu FCSB Cred ca intelegeti de ce
Fotbaliștii ucrainieni din România, sfătuiți să nu semneze cu FCSB: „Cred că înțelegeți de ce”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Răzvan Raț a îmbrăcat tricoul lui Șahtior Donețk în perioada 2003-2013 și îi cunoaște foarte bine pe fotbaliștii ucraineni refugiați în România: Serhi Sidorciuk, Serhi Krivțov şi Taras Stepanenko. Fostul fundaș stânga i-a sfătuit pe cei trei să nu semneze cu vreo echipă din Casa Pariurilor Liga 1.

Fotbaliștii ucraineni refugiați în România, sfătuiți de Răzvan Raț să nu semneze în Liga 1

Serhi Sidorciuk, de la Dinamo Kiev, şi Serhi Krivțov şi Taras Stepanenko, de la Șahtior Donețk, au fost doriți la FCSB de către Gigi Becali. Din păcate pentru finanțatorul roș-albaștrilor, transferurile celor trei internaționali ucraineni au picat.

ADVERTISEMENT

„Eu sper să nu (n.r. – ajungă în Liga 1), cred că mă înţelegeţi de ce. Aş vrea ca fotbalul în Ucraina să înceapă. Foştii mei colegi cu care eu mai ţin legătura…

Cu tot respectul pentru fotbalul românesc, dar cred că ar putea să îşi găsească echipe mai interesante”, a declarat la Răzvan Raț la evenimentul de inaugurare a noului stadion Rapid.

ADVERTISEMENT

Sidorciuk, Krivțov și Stepanenko nu au vrut nici măcar să se antreneze la baza de la Berceni a FCSB-ului și au ales să se pregătească cu FC Voluntari. Cei trei locuiesc în Pipera, iar baza ilfovenilor le este mult mai aproape de casă. În ceea ce îl privește pe căpitanul lui Dinamo Kiev, Sidorciuk a devenit tată pentru a patra oară. Soția sa a născut în România.

De ce n-au vrut cei trei ucraineni să joace la FCSB

Răzvan Raț a explicat și motivul pentru care cei trei internaționali ucraineni au refuzat propunerea lui Gigi Becali de a îmbrăca tricoul roș-albaștrilor până la finalul sezonului 2021-2022.

ADVERTISEMENT

„Eu țin legătura cu ei în fiecare zi și sunt la 300 de metri de casa unde stau eu. Am vorbit chiar astăzi cu ei, râdeam împreună. La început nu râdeau, era pentru ei un șoc. Le-am zis ‘Wake up, aici e România, nu sunteți unde credeți voi’. Ei nu înțelegeau cum. 

‘N-am spus niciodată că semnăm. De unde tot tam-tam-ul ăsta?’ Din ce am citit, pentru că n-am văzut în direct, există o frază în care patronul FCSB-ului spune că Mircea Lucescu și-ar fi dat acordul în numele jucătorilor. Nu știu dacă e adevărat, n-am văzut live. Dar se înțelegea practic asta.

ADVERTISEMENT

Nu, nu există varianta România la momentul ăsta. Ei sunt ofertați și din alte părți, dar la momentul ăsta există recomandări să nu o facă. Din partea anumitor… Sunt recomandări. Pentru că totuși e o chestie de interpretare, da? 

Ei au putut trece granița pentru că au mai mult de trei copii. Dar există și cealaltă parte care n-a putut să treacă granița (n.r. fotbaliștii fără cel puțin trei copii). Se poate interpreta acest lucru. Oficial, pot semna, dar nu cred că e cazul. Vor să se antreneze. Mai ales ca jucător profesionist, nu poți sta doua luni și să nu faci nimic. E un lucru normal”, a declarat fostul fundaș stânga, la Digi Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT