Fotbal international

Fotbalistul Emiliano Sala a fost otrăvit înainte de a deceda! Raportul oficial a fost dezvăluit

14.08.2019 | 18:17
Fotbalistul Emiliano Sala a fost otrăvit înainte de a deceda! Raportul oficial a fost dezvăluitSala a decedat în ianuarie 2019

Lumea fotbalului a fost lovită de o adevărată tragedie la începutul anului. Avionul în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, care zbura la Cardiff pentru a se alătura noii sale echipe, a fost dat dispărut în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, iar în luna februarie epava aeronavei a fost găsită. Acum, la 8 luni de la tragedie, anchetatorii au anunțat că atât fotbalistul, cât și pilotul avionului, au fost otrăviți, prin inhalarea unei cantități mari de monoxid de carbon.

Emiliano Sala a fost otrăvit înainte de a deceda

Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice a anunțat că fotbalistul Emiliano Sala și pilotul avionului care îl ducea pe jucător la noua sa echipă, Cardiff, după transferul de la Nantes, au fost otrăviți, prin expunere la gaze înainte de momentul accidentului. Testul toxicologic efectuat asupra corpului argentinianului a arătat un nivel de monoxid de carbon atât de ridicat în sânge, încât ar fi cauzat convulsii, pierderea conştienţei sau un atac de cord, anunță BBC.

Geraint Herbert, oficial în cadrul Departamentului britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice, a dezvăluit raportul oficial al anchetatorilor și efectele inhalării de gaze. Mai mult, Herbert spune că investigațiile vor continua, pentru a se afla cum au apărut infiltrațiile de monoxid de carbon: “Simtomele expunerii la niveluri scăzute de monoxid de carbon sunt stare de somnolenţă şi ameţeli, dar dacă expunerea creşte, poate duce la pierderea conştienţei şi la deces. Investigaţia continuă pe o arie largă în legătură cu acest accident, dar în particular căutăm potenţialele căi în care monoxidul de carbon poate intra în cabina acestui tip de avion“.

Jucătorii și staff-ul lui Cardiff țin un moment de reculegere după tragedia în care a fost implicat Emiliano Sala. Sursă Foto: Hepta.ro
Jucătorii și staff-ul lui Cardiff țin un moment de reculegere după tragedia în care a fost implicat Emiliano Sala. Sursă Foto: Hepta.ro

Emiliano Sala mergea în Țara Galilor pentru transferul la Cardiff

Tragedia în care a fost implicat Emiliano Sala s-a produs în data de 21 ianuarie 2019. Fotbalistul argentinian se afla în avionul care îl transporta din Franța, unde evolua pentru formația Nantes, în Țara Galilor, pentru a se alătura noilor săi colegi de la Cardiff City.

Avionul de tip “Piper Malibu” în care se afla fotbalistul și pilotul David Ibbotson a fost pierdut contactul cu controlorii de trafic, iar la începutul lunii februarie epava aeronavei a fost găsită în Canalul Mânecii, alături de trupul neînsuflețit al argentinianului. Cadavrul pilotului nu a fost găsit.

  • 28 de ani avea Emiliano Sala în momentul decesului
  • 21.01.2019 este data în care a avut loc tragedia
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri