Fotbal international

Fotbalist român în Italia, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

21.05.2019 | 23:20
Vasile Mogoş, jucătorul aflat în atenţia selecţionerului Cosmin Contra, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Fotbalistul român Vasile Mogoş, care în prezent evoluează pentru echipa de Serie B Cremonese, a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru o faptă care s-a petrecut în 2016, pe când îmbrăca tricoul echipei Reggiana. Vasile Mogoş este fundaş şi joacă la Cremonese, unde a fost titular, jucând 34 de partide şi reuşind să înscrie şi şase goluri.

Fotbalistul român Vasile Mogoş, de la Cremonese, condamnat la doi ani cu suspendare

Vasile Mogoş joacă în Italia din 2013, iar la Reggiana a evoluat în perioada 2015-2017. Fapta pentru care a ajuns în faţa judecătorilor, alături de alţi patru colegi de echipă de la formaţia care în anii 90 l-a avut pe bancă pe Mircea Lucescu şi în teren pe Dorin Mateuţ, s-a petrecut în noaptea de 8 decembrie 2016, în incinta unei discoteci din oraşul emilian.

În acea noapte mai mulţi jucători de la Reggiana au intrat într-o altercaţie cu un alt tânăr aflat în discotecă. Tânărul de 23 de ani a fost mai ântâi agresat verbal, apoi lovit şi în final azvârlit pe treptele discotecii, suferind unele traumatisme, dar nu care să îi pună realmente în pericol viaţa. Printre cei cinci jucători care l-au agresat s-a regăsit şi Vasile Mogoş.

Vasile Mogoş a agresat o persoană în 2016, alături de alţi jucători de la Reggiana într-o discotecă
Vasile Mogoş a agresat o persoană în 2016, alături de alţi jucători de la Reggiana într-o discotecă

A lovit un tânăr într-o discotecă, alături de mai mulţi colegi de la Reggiana

Victima a intentat acţiune penală, însă, ca urmare a faptului că a primit despăgubire o sumă de bani din partea jucătorilor a decis să îşi retragă plângerea. Însă procesul pornise şi în deşi plângerea a fost retrasă instanţa a continuat să judece cazul, iar acum a venit şi sentinţa, care practic nu îi trimite în spatele gratiilor pe inculpaţi, dar le aşează o bilă neagră la cazier.

Toţi cei cinci au primit pedeapsă pe doi ani, dar cu suspendare, ceea ce înseamnă că la prima faptă în afara legii pe care o vor mai comite nu vor mai putea evita închisoarea şi la ea se va adăuga, reactivată şi sentinţa de acum. Vasile Mogoş a avut la Cremonese evoluţii bune şi s-a aflat chiar la un moment dat inclusiv în vizorul selecţionerului Cosmin Contra.