Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Fotbalistul slovac care a trecut prin Superligă nu crede că România ar trebui să mizeze pe un rezultat de egalitate. “Nu cred deloc că va fi un meci amical”

Pavol Šafranko, fostul atacant de la Sepsi Sf. gheorghe a prefațat meciul România -Slovacia. Ce a spus despre o posibilă înțelegere între cele două echipe.
24.06.2024 | 23:16
Fotbalistul slovac care a trecut prin Superliga nu crede ca Romania ar trebui sa mizeze pe un rezultat de egalitate Nu cred deloc ca va fi un meci amical
Šafranko nu crede că România și Slovacia o vor da la pace. "Ăsta e fotbalul"
ADVERTISEMENT

Un egal între România și Slovacia este scenariul în care ambele echipe se califică în optimile de finală ale Campionatului European din Germania. După primele două runde, toate cele patru echipe din grupă au același număr de puncte, însă tricolorii stau cel mai bine la golaveraj.

Šafranko nu crede că România și Slovacia o vor da la pace. “Ăsta e fotbalul”

În ultimele zile, s-a vorbit intens despre o remiză între România și Slovacia în meciul direct de miercuri seara. Jocul la victorie ar putea fi riscant, întrucât, în cazul unei înfrângeri, cele două naționale riscă să termine pe locul 4 și să plece acasă.

ADVERTISEMENT

Slovacul Pavol Šafranko, fost jucător la Sepsi Sf. Gheorghe, nu crede că cele două echipe vor cădea la pace și vor miza pe o remiză. Atacantul a declarat că naționala Slovaciei va începe meciul cu un singur gând: victoria. În plus, el a comparat fotbalul românesc cu cel slovac.

„Eu nu cred deloc că va fi un meci amical. Slovacia va juca la victorie, e vorba de prestigiul de a fi prezent la un Euro. Știu, e riscant să joci la victorie, de exemplu poți fi prins pe contraatac și să pierzi. Dar ăsta e fotbalul. În plus de asta, poate că un succes te ajută să întâlnești, în optimi, un adversar mai facil din celelalte grupe.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, e o situație inedită. Sunt slovac, țin cu Slovacia la meciul cu România, dar în același timp, cunosc mulți jucători din naționala voastră: Burcă, Bancu, Man, Stanciu. Sunt fotbaliști buni, pe care i-am avut și adversari în carieră.

M-au sunat jurnaliști slovaci să mă întrebe de fotbaliștii României și le-am transmis că aveți jucători buni, periculoși. Sincer, în Slovacia, înainte de EURO, nu se știau prea multe despre România, dar victoria voastră cu Ucraina i-a surprins pe mulți și a arătat că aveți valori în echipă.

ADVERTISEMENT

Fotbalul se trăiește mai intens în România, sunteți mai înflăcărați. Aveți suporteri extraordinari la EURO, i-am remarcat și noi, în Slovacia“, a explicat fotbalistul slovac, Pavol Šafranko, conform Sportpesurse.ro.

Šafranko, liber de contract după despărțirea de Sepsi

Pavol Šafranko a jucat 10 meciuri pentru echipa Slovaciei. El și-a făcut debutul în 2017, însă nu a mai îmbrăcat tricoul naționalei din 2020. În prezent, el este liber de contract după ce s-a despărțit de Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Meciurile România – Slovacia și Belgia – Ucraina se vor juca în același timp pentru ca jocul să nu poată fi influențat. Cu un egal, România este în optimi, iar în cazul unei victorii, tricolorii se pot gândi la locul 1 în grupă.

ADVERTISEMENT
2,05 este cota BETANO pentru pronosticul „X” la meciul Slovacia - România