Fotbal international

Fotbalul din Nicaragua în timpul pandemiei de coronavirus! Jucătorii au măşti pe faţă la meciuri: “După 15 minute nu mai puteam să respir”

21.04.2020 | 17:27
Fotbalul din Nicaragua in timpul pandemiei de coronavirus Jucatorii au masti pe fata la meciuri Dupa 15 minute nu mai puteam sa respir
ADVERTISEMENT

Nicaragua este unul dintre extrem de puţinele locuri din lume unde fotbalul continuă să se ia la trântă cu pandemia de coronavirus şi să îşi desfăşoare programul normal al etapelor de campionat.

Pe teren se intră cu mănuşi şi cu măşti

Mai mult, în lipsa transmisiunilor importante din marile competiţii interne din Europa şi America de Sud federaţia nicaraguană a reuşit ceva de domeniul incredibilului, să încheie contracte cu televiziuni din şase ţări care transmit partidele de campionat.

ADVERTISEMENT

Un campionat care totuşi încearcă să îşi protejeze pe cât posibil jucătorii de a se infecta cu COVID 19. Şi măsura adoptată a fost ca aceştia să intre pe teren inclusiv la meciuri oficiale cu echipament de protecţie, adică mănuşi şi mască pe faţă.

Indicaţiile unui virusolog belgian

Practic, jucătorii din campionatul Nicaraguăi nu fac altceva decât să pună în practică recentele indicaţii venite din partea virusologului belgian Marc von Ranst şi apărute în cotidianul Le Soir.

ADVERTISEMENT

Acesta susţine ferm că nu se poate relua activitatea fotbalistică în Europa decât dacă jucătorii vor purta măşti de protecţie inclusiv în timpul jocului.

Jucătorii nu au putut suporta măştile

Numai că teoria sa e una şi practica de pe teren e alta, după cum declară unul dintre jucătorii care evoluează în Nicaragua, la echipa Diriangen, uruguayanul Bernardo Laureiro.

ADVERTISEMENT

“A fost un coșmar. Am făcut-o inițial, dar este de fapt imposibil. Am rezistat doar 15 minute, apoi a trebuit să îndepărtez masca pentru a evita sufocarea. Simți că nu mai ai oxigen și temperatura creşte.

Simt că nu mai au oxigen

Schimbul de aer necesar lipsește și ai senzația că plămânii nu mai sunt capabili să colecteze oxigen. Am înțeles necesitatea studierii măsurilor care protejează sănătatea jucătorilor, dar este de neconceput să te joci cu gura acoperită “.

ADVERTISEMENT

În schimb cu mască pe faţă pentru fiecare jucător se vor desfăşura antrenamentele, la reluarea pregătirilor, în Italia şi Spania şi posibil şi în alte ţări, odată cu păstrarea regulilor de distanţiere socială de minim 1,5 m.

ADVERTISEMENT