Fotbalul din Olanda, mesaj emoţionant pentru suporteri “Unul pentru celălat, pentru fotbalul nostru”. Video

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
10/05/2020, 10:07
Fotbalul din Olanda, mesaj emoţionant pentru suporteri “Unul pentru celălat, pentru fotbalul nostru”. Video
Fotbalul din Olanda, mesaj emoţionant pentru suporteri "Unul pentru celălat, pentru fotbalul nostru". Video. Foto: Squawka.com

Fotbalul din Ţările de Jos  se va redeschide abia pentru sezonul viitor, în toamnă. Actualul sezon a fost încheiat de federaţie prin decizia de a nu se acorda titlul de campioană, dar s-au stabilit echipele care vor merge în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Iniţiativa comună a cluburilor din Eredivisie

Cluburile din Eredivisie au decis să facă împreună un mesaj pentru suporteri sub deviza: “Unul pentru celălalt, pentru fotbalul nostru”.

ACHTER ELKAAR. VOOR ONS VOETBAL

‘Achter elkaar, voor ons voetbal’ 🇳🇱 👊 ⬇⁣Dát is de collectieve boodschap van de clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie aan jullie!⁣

Posted by voetbalzone on Friday, May 8, 2020

Problema este că pentru fani momentul revenirii lângă echipele lor de suflet nu se anunţă a fi prea apropiat. Nici măcar în toamnă, când ar urma să înceapă noul sezon.

Anunţul ministrului Sănătăţii şi Sportului

“Spectatorii din Ţările de Jos nu vor putea reveni pe stadioanele de fotbal până la apariţia unui vaccin contra Covid-19”, a anunţat Hugo De Jonge, ministrul Sănătăţii şi Sportului din Ţările de Jos.

Într-un raport înaintat Parlamentului din Ţările de Jos, De Jonge a scris că dacă de la 1 septembrie activităţile sportive organizate se vor relua, prezenţa fanilor în tribune va fi interzisă până la apariţia unui vaccin contra noului coronavirus.

Foarte probabil noul sezon va fi început cu porţile închise

”Nu putem menţiona o dată pentru acest ultim pas, aglomerările de persoane. Acest lucru va fi posibil numai dacă va exista un vaccin şi nimeni nu ştie cât va dura. Sperăm să fie cât mai curând, dar un an sau mai mult este un termen foarte realistic”.

În acest fel, cluburile din Ţările de Jos trebuie să ia serios în calcul că foarte probabil vor începe noul sezon cu porţile închise, situaţie care le aduce mari prejudicii economice.

Pierderi mari financiare din vânzarea biletelor

Şi aşa, faptul că acest sezon nu a fost încheiat pe teren a însemnat o lovitură importantă din punct de vedere financiar pentru grupările din Eredivisie, care astfel s-au văzut văduvite de ultimele rate din contractele din drepturile de televizare.

Sezonul s-a terminat şi cu un scandal, clubul FC Utrecht anunţând că va merge la TAS şi că va da în judecată Federaţia pentru faptul că s-a luat în considerare la stabilirea echipelor care vor merge în cupele europene actuala ierarhie şi Willem II Tilburg va juca în Europa League, deşi Utrecht avea un meci mai puţin şi în caz de victorie ar fi trecut înainte.

 

Închide ×