Fotbal international

Fotbalul din Turcia, afectat de cutremur! Ce meciuri au fost amânate

30.10.2020 | 19:11
Fotbalul din Turcia afectat de cutremur Ce meciuri au fost amanate
ADVERTISEMENT

Grecia și Turcia a fost afectată de un cutremur puternic, de 6,9 grade pe scara Richter și nu mai puțin de patru meciuri au fost amânate din cauza aceasta, iar Marius Șumudică va juca cu emoții meciul de sâmbătă de la Ankara cu Genclerbirligi.

Marius Șumudică va juca meciul de sâmbătă așa cum a fost programat, deoarece capitala Ankara nu a fost afectată de cutremur, deși a fost simțit chiar și în Bulgaria sau Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

În urma cutremurului din Turcia, până acum au fost declarate șapte persoane decedate, în timp ce alte 257 au fost rănite, unul dintre cele mai afectate orașe fiind Izmirul.

Meciuri amânate în Turcia din cauza cutremurului

Federația Turcă a decis amânarea a patru partide, printre care un meci din prima Ligă Turcă și trei din al doilea eșalon, fiind vorba despre partidele: Goztepe – Alanayaspor, Altinordu – Bandirmaspor (la oaspeți evoluează Lacina Traore și Kevin Boli), Belediyespor – Kozan Sport, Menemenspor – Ankaraspor.

ADVERTISEMENT

Cutremurele sunt frecvente în Turcia și nu e pentru prima oară când Izmirul este afectat de cutremure. Aproximativ 17.000 de oameni au murit într-un cutremur major în Izmir, în 1999.

Mehmet Sepil, președintele clubului Goztepe și al Asociației Cluburilor din Turcia, a vorbit despre cutremul din Izmir ca despre ceva ce ,,nu a mai experimentat până acum”: ,,Au fost multe cutremure pe vremea când eram în liceu și în facultate, dar de data asta a durat prea mult. A fost incredibil. Apele bazinelor din jurul nostru s-au revărsat, iar apa mării a fost pe uscat după cutremur. Sper că totul să meargă bine. Situția nu e bună în oraș”, a declarat baskanul Mehmet Sepil pentru fotomac.com.tr.

ADVERTISEMENT

Clubul Goztepe este afectat și de pandemia de coronavirus și are trei infectați

Echipa din Turcia este asaltată de probleme, după ce un jucător, un angajat al clubului și un manager au fost infectați cu coronavirus, aceștia fiind trimiși în izolare la domiciliu, conform ntvspor.net.

Același Mehmet Sepsil a declarat că prioritatea clubului în acest moment nu este un meci de fotbal: ,,ci starea orașului și sănătatea cetățenilor noștri. Mulți dintre fotbaliști au sunat și au spus că vor să rămână cu familiile lor. Federația ne-a anunțat că meciul a fost amânat. S-a luat o decizie rapidă, și le mulțumesc pentru asta. A sunat și președintele Alanyaspor, Hasan Çavușoğlu. Ne pare rău. Sper să nu existe pierderi mari”, a mai spus președintele Mehmet Sepsil.

ADVERTISEMENT

Gaziantep, la care joacă Alexandru Maxim și Alin Toșca, va juca în această etapă în deplasare cu Genclerbirligi, echipa lui Bogdan Stancu, sâmbătă de la ora 12:30, așa cum meciul a fost programat inițial.

ADVERTISEMENT