Sport

Fotbalul, interzis definitiv pe noul stadion „Arcul de Triumf”!? Arena intră în administrarea FR Rugby

Reabilitat din bani publici pentru Euro 2020, stadionul ”Arcul de Triumf” va intra în administrarea FR Rugby, iar fotbalul rămâne interzis.
05.10.2022 | 15:28
Fotbalul interzis definitiv pe noul stadion Arcul de Triumf Arena intra in administrarea FR Rugby
Stadionul ”Arcul de Triumf” intră în administrarea FR Rugby, un adversar al ideii ca arena să găzduiască jocuri de fotbal. Foto: INQUAM Photos/ Cosmin_Enache
ADVERTISEMENT

Stadionul ”Arcul de Triumf” intră în administrarea gratuită a Federației Române de Rubgy (FRR). Informația a fost făcută publică de ministrul Sportului, Eduard Novak. Care a oferit și detalii privind această ”mutare”. Pentru fotbal însă, acestea, ca și motivația deciziei, sunt irelevante. Cert este că fotbalul trebuie să uite de această arenă.

Ministrul Eduard Novak a anunțat că stadionul „Arcul de Triumf” trece în administrarea Federației Române de Rugby

Stadionul ”Arcul de Triumf” a fost modernizat de Compania Naţională de Investiţii în cadrul proiectului organizării la Bucureşti a Euro 2000. Costurile fiind de 37 de milioane de euro. Și încă de la finalizarea sa a reprezentat un motiv de dispută.

ADVERTISEMENT

Aceasta pentru că arena a fost trecută în administrarea Ministerului Sportului. Care a susținut că a preluat arena pentru ca aceasta să fie folosită și pentru alte discipline, nu doar pentru rugby.

Însă FRR a protestat vehement. Invocând faptul că aceasta trebuie să îi revină în folosinţă gratuită pentru 49 de ani. Așa cum prevedeau documentele semnate înainte de predarea fostului stadion pentru modernizare.

ADVERTISEMENT

Acum, ministrul Eduard Novak anunță că forul de rugby are câștig de cauză. Precizând însă că doar în ceea ce privește stadionul, și nu toate elementele constructive din complex.

”Este vorba doar de stadion. Ei au avut doar un element, stadionul, după care s-au construit de către CNI prin Programul EURO 2020 încă cinci elemente.

ADVERTISEMENT

Acum nu se pot solicita toate elementele de vreme ce ai avut doar unul. E foarte logic, ai avut unul, s-a reabilitat şi primeşti unul înapoi.

Aşadar, asta este ideea, să primească înapoi un stadion reabilitat, refăcut şi să îl folosească”, a spus ministrul Sportului.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă că FRR nu va primi în administrare și spaţiile de cazare, centrul de recuperare a sportivilor, terenurile de tenis şi, parţial, spații de parcare.

Se va juca fotbal pe stadionul „Arcul de Triumf”? Doar dacă o va permite Federația Română de Rugby

Pentru fotbal însă, modul în care s-a soluționat conflictul FRR – MTS este irelevant. Căci conducerea FR Rugby s-a arătat, permanent, împotriva ideii ca stadionul să găzduiască meciuri de fotbal.

O dovedește și faptul că, și în perioada în care acest complex era administrat de MTS, când au existat solicitări, precum cele venite din partea FCSB sau Dinamo, le-a refuzat direct. Ori a găsit scuze, precum refacerea suprafeței de joc, pentru a o face.

Ori, acum, când primește dreptul de administrare, este la îndemâna conducerii FRR să decidă. Lucru pe care-l recunoaște inclusiv Novak.

”Am încercat să găsim soluţia cum să facem o departajare şi să dăm doar stadionul rugby-ului, cu condiţia să poată fi folosit şi de alte sporturi precum fotbalul.

Dar până să ajungem în punctul acesta avem nevoie de nişte analize legale foarte, foarte serioase. Iar federaţia trebuie să îşi dorească acest lucru”, a spus Novak.

ADVERTISEMENT