Fotbal international

Fotbalul italian, afectat de tragedia de la Genova. Meciuri din Serie A au fost amânate

16.08.2018 | 18:12
Fotbalul italian afectat de tragedia de la Genova Meciuri din Serie A au fost amanate

Fotbalul italian, afectat de tragedia de la Genova! 2 meciuri din Serie A au fost amânate, după ce președintele primei ligi din Italia a luat în considerare cererile cluburilor în acest sens, după tragedia care a lovit orașul Genova în urmă cu doar câteva zile. Sezonul 2018-2019 din Serie A debutează în acest weekend, dar nu este exclus ca până la orele de start să mai fie amânate și alte meciuri. Decizia a fost luată după ce peste 40 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui viaduct în Genova.

Partidele Sampdoria – Fiorentina şi AC Milan – Genoa au fost amânate până la o dată care va fi stabilită anterior. Într-un comunicat de presă emis de Fiorentina, oficialii clubului anunță că partida programată duminică la Sampdoria nu se va mai juca la data stabilită inițial. “Având în vedere cererile de amânare a meciurilor programate duminică, 19 august, de la ora 21.30, ca urmare a tragediei care a lovit orașul Genova, președintele din Serie A a admis până în prezent amânarea partidelor Sampdoria – Fiorentina şi AC Milan – Genoa. Datele la care se vor disputa cele două meciuri vor fi anunțate în zilele următoare, în conformitate cu reglementările în vigoare”, se arată în comunicat.

În cazul ambelor meciuri, suporterii celor patru echipe anunțaseră că nu vor fi prezenți în tribune, în semn de respect față de victimele tragediei din Genova. Inițial a fost lansată varianta reprogramării întregii etape din Serie A, însă până la ora transmiterii știrii doar aceste 2 partide au fost amânate.

Fotbalul italian, afectat de tragedia de la Genova. Meciuri din Serie A au fost amânate

Cluburile din Italia au postat pe rețelele de socializare mesaje de solidaritate, în timp ce căpitanul echipei Genoa, Domenico Criscito, a mărturisit că se afla pe pod împreună cu familia cu puțin timp înainte de a se produce tragicul eveniment. Federico Piovaccari, fost jucător la FCSB, a transmis și el un mesaj pe Twitter.

“Scriu acest mesaj pentru toți cei care îmi scriu, făcându-și griji pentru mine și familia mea”, și-a început Criscito postearea pe rețelele de socializare.  “Suntem toți bine, chiar dacă am trecut pe acel pod cu exact 10 minute înainte de prăbușire. Sunt alături de toate familiile victimelor. Nu e posibil ca un pod al unei autostrăzi să se prăbușească în acest fel! Nu e posibil! Trebuie să facem ceva pentru această țară, oamenii fug de astfel de lucruri. Avem nevoie de securitate, avem nevoie ca cineva să facă ceva. E dezgustător.”

Cluburile din Serie A au reacționat după tragedia care a lovit Italia. “Genoa urmărește cu mare îngrijorare evoluția situației privind prăbușirea Ponte Morandi”, a fost mesajul publicat pe Twitter de clubul local. Celălalt club din oraș, Sampdoria, a transmis de asemenea un mesaj, iar jucătorii din lot i-au urmat exemplul. “Gândurile noastre sunt cu toți cei implicați în tragedia Ponte Morandi din Genova, cu familiile victimelor, cu răniții și salvatorii mobilizați la fața locului”,a postat clubul AC Milan. Un mesaj similar a avut și Napoli: “Aproape de orașul Genova, lovit în această dimineață de o tragedie groaznică.”