Fotbal international

Fotbalul italian, în șoc după tragedia din Genova. Ce a transmis un fost jucător de la FCSB

14.08.2018 | 18:35
Fotbalul italian in soc dupa tragedia din Genova Ce a transmis un fost jucator de la FCSB
ADVERTISEMENT

Fotbalul italian este în șoc după tragedia din Genova. O porțiune a unui viaduct de pe o autostradă din Genova s-a surpat, iar potrivit primelor informații cel puțin 11 persoane au murit după ce mai multe mașini ar fi căzut în gol de la mare înălțime. Cluburile din Italia au postat pe rețelele de socializare mesaje de solidaritate, în timp ce căpitanul echipei Genoa, Domenico Criscito, a mărturisit că se afla pe pod împreună cu familia cu puțin timp înainte de a se produce tragicul eveniment. Federico Piovaccari, fost jucător la FCSB, a transmis și el un mesaj pe Twitter.

“Scriu acest mesaj pentru toți cei care îmi scriu, făcându-și griji pentru mine și familia mea”, și-a început Criscito postearea pe rețelele de socializare.  “Suntem toți bine, chiar dacă am trecut pe acel pod cu exact 10 minute înainte de prăbușire. Sunt alături de toate familiile victimelor. Nu e posibil ca un pod al unei autostrăzi să se prăbușească în acest fel! Nu e posibil! Trebuie să facem ceva pentru această țară, oamenii fug de astfel de lucruri. Avem nevoie de securitate, avem nevoie ca cineva să facă ceva. E dezgustător.”

ADVERTISEMENT
Mesajul postat de Criscito
Mesajul postat de Criscito

Sute de vedete din Italia și-au arătat solidaritatea față de familiile victimelor tragediei, printre ele numărându-se și fostul jucător al FCSB-ului Federico Piovaccari, care în perioada petrecută la București a marcat 16 goluri și a dat 6 pase de gol în 43 de partide. “Cu gândul şi toată inima la Genoa! Vă veţi ridica aşa cum aţi făcut-o întotdeauna #PodulMorandi”, a scris Piovaccari pe Twitter.

Fotbalul italian, în șoc după tragedia din Genova

Și cluburile din Serie A au reacționat după tragedia care a lovit Italia. “Genoa urmărește cu mare îngrijorare evoluția situației privind prăbușirea Ponte Morandi”, a fost mesajul publicat pe Twitter de clubul local. Celălalt club din oraș, Sampdoria, a transmis de asemenea un mesaj, iar jucătorii din lot i-au urmat exemplul. “Gândurile noastre sunt cu toți cei implicați în tragedia Ponte Morandi din Genova, cu familiile victimelor, cu răniții și salvatorii mobilizați la fața locului”, a postat clubul AC Milan. Un mesaj similar a avut și Napoli: “Aproape de orașul Genova, lovit în această dimineață de o tragedie groaznică.”

ADVERTISEMENT

Cluburile din Italia au transmis mesaje după tragedia din Genova

“Italia și Genova se confruntă cu o mare tragedie în ultimele câteva ore, dorim să ne exprimăm solidaritatea cu locuitorii orașului și cu oamenii implicați în prăbușirea Ponte Morandi. Gândurile noastre sunt alături de toți”, a transmis Inter Milano. “Suntem șocați de știrile care vin din Genova, toată afecțiunea noastră se adresează poporului, tot respectul pentru polițiști și voluntarii care încearcă să salveze vieți. Suntem cu Genova și Sampdoria”, a adăugat Udinese. “Torino se gândește la familiile victimolor și la răniții tragediei din Genova, după prăbușirea Ponte Morandi”, a scris Torino.

Selecționerul Italiei, mesaj pentru victimele din Genova

“Familiile victimelor și orașul nu merită așa ceva”, a transmis pe contul de Twitter selecționerul Italiei, Roberto Mancini. Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii viaductului de lângă Genoa, însă este foarte posibil ca bilanțul victimelor să crească în următoarele ore.

ADVERTISEMENT