În numele legendelor. Lupu şi Balaci, la meciul de comemorare al lui Dobrin

De mult nu a mai trăit fotbalul muscelean tumultul ultimelor zile. Şi nici stadionul "Municipal" nu a mai cunoscut o asemenea febră. E momentul... legendelor la Câmpulung Muscel, şi nu doar cele la care au fost martore bucăţile mari de piatră care alcătuiesc fundamentul tribunelor bătrânei arene, ci unele cât se poate de reale. Este, pur şi simplu, MECIUL LUI DOBRIN, o stea a fotbalului românesc de la al cărui deces se împlinesc 10 ani în 2017, moment pentru conjudeţeni să-l comemoreze cum se cuvine. (VEZI AICI)

Şi cine ar fi putut să-i cinstească mai bine memoria unui artist precum Nicolae Dobrin, decât alţi doi foşti magicieni ai balonului. Vineri, 21 iulie, de la ora 18.00, pe stadionul "Municipal" din Câmpulung, cu ocazia "evenimentului anului" intitulat MECIUL LUI DOBRIN - Stelele fotbalului muscelean vs Stelele fotbalului românesc, vor păşi pe gazon Ilie Balaci şi Dănuţ Lupu.

Promotorul jocului, Adrian Troscenco, a organizat la Câmpulung, la Restaurantul Ciobănaşu, o conferinţă de presă pentru promovarea acestui eveniment. Primarul localităţii argeşene, Liviu Ţâroiu, a luat loc la aceeaşi masă cu cei doi foşti mari internaţionali, iar toată lumea a promis un spectacol pe cinste. Dar, parcă lipsea cineva...

Tricouri cu chipul lui Dobrin

„Îl preferam pe Gicu aici, lângă noi, nu pe piept!” - a spus Ilie Balaci, făcând referire la faptul că tricoul de eveniment pe care-l purta avea imprimat chipul lui Dobrin! „Dacă cineva a fost numit rege în România, pentru mine Gicu Dobrin a fost împărat!” - a completat şi Dănuţ Lupu.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Cei doi au vorbit laudativ de marele dispărut, conştienţi fiind că niciun cuvânt nu poate descrie pe de-a-ntregul harul cu care l-a înzestrat Dumnezeu pe marele Dobrin.

ILIE BALACI: „Sincer, îl preferam pe Gicu lîngă noi, nu pe piept. E greu să vorbeşti despre Gicu, dar cred că această conferinţă de presă o facem în ideea că poate vom aduce mulţi spectatori la stadion, pentru că, vedeţi dumneavoastră, Gicu pentru ei juca. Îi plăcea spectacolul şi făcea spectacol, în special pentru cei care veneau să-l urmărească. Aşa ne-au rămas în minte imaginile cu şi despre Gicu Dobrin. Aşa că, rugămintea mare ar fi dacă s-ar putea face un efort ca, vineri, acest stadion din Câmpulung să fie plin, iar Gicu, de acolo de undeva de sus, să se bucure de acest eveniment. Am răspuns invitaţiei cu mare drag, pentru că e vorba despre Dobrin. Am o datorie morală faţă de el, m-am legat sufleteşte şi am foarte multe amintiri frumoase!”

DĂNUŢ LUPU: „E o onoare pentru mine să particip la acest memorial. Am avut onoare de-a lungul timpului să mă antrenez, dar să şi joc alături de naşul meu, aici de faţă, însă, cu Gicu Dobrin nu m-am intersectat, sunt totuşi nişte ani diferenţă între noi. În schimb, eu am spus şi o repet: dacă cineva a fost numit rege în România, pentru mine Gicu Dobrin a fost împărat. Sper ca vineri stadionul să fie arhiplin şi să facem un meci frumos. Vrem să facem un adevărat spectacol şi cred că spectatorii vor avea ce vedea”.

În finalul conferinţei de presă, Adrian Troscenco a prezentat numele jucătorilor care au confirmat prezenţa la acest eveniment şi totodată au fost prezentate tricourile de joc şi mingea oficială a acestei întâlniri.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:45Telekom Sport 1
Liga 1 Dinamo - CSM Iaşi
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091