Fotbal international

Fotbalul nostru e la înălţime. ? Costel Pantilimon şi un jucător din Casa Pariurilor Liga 1, în topul celor mai înalţi fotbalişti din lume!

29.12.2019 | 18:49
Fotbalul nostru e la inaltime  Costel Pantilimon si un jucator din Casa Pariurilor Liga 1 in topul celor mai inalti fotbalisti din lume
Costel Pantilimon, în topul celor mai înalţi fotbalişti din lume. E la egalitate cu Lacina Traore, de la CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Costel Pantilimon a dus România pe cele mai înalte culmi ale fotbalului :). FIFAa dat publictăţii lista celor mai înalţi fotbalişti în activitate în acest moment în lume, iar portarul român al celor de la Nottingham Forest a prins topul, pe locul 6!

Costel Pantilimon şi Lacina Traore, locul 6 la egalitate în clasamentul celor mai înalţi fotbalişti din lume

Goal-keeper-ul naţionalei României are 2,03 metri şi se află pe locul 6 al clasamentului. Pantilimon va pleca de la englezi în această iarnă, după ce nu a jucat niciun meci în acest sezon. La egalitate cu el, pe aceeaşi poziţie, îl găsim şi pe cel mai înalt fotbalist care activează în acest moment în Casa Pariurilor Liga 1: este vorba de Lacina Traore, atacantul campioanei CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Până la apariţia lui Tarore, cel mai înalt fotbalist care activase în campionatul României fusese Vasile “Pluto” Brătianu, fostul fundaş central al celor de la Dacia Unirea Brăila, U Cluj sau Oţelul.

Datorită celor 2,01 metri el juca era de multe ori urcat în avanposturi când formaţia la care evolua era condusă, astfel reuşind să-şi treacă în palmares un număr impresionant de goluri pentru un stoper: 30 de reuşite în 220 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Lideri în clasamentul celor mai înalţi fotbalişti din lume sunt Kristof van Hout, portarul belgian al celor de la Westerlo şi Paul Millar, atacantul scoţian al divizionarei secunde din ţara sa, Deveronvale. Cei doi au fiecare înălţimea de 2,08 metri!

“Medalia de bronz” a topului este împărţită de Vanja Ivesa, portar croat la formația Opatija și Yang Changpeng, atacant chinez de la Henan Jianye, ambii cu o înălțime de 2,05 metri.

ADVERTISEMENT

Pe locul cinci este atacantul norvegian Tor Hogne Aaroy, de la Rosenborg, care are 2,04 metri înălţime.

Lacina Traore conduce topul în Casa Pariurilor Liga 1, fiind singurul fotbalist peste 2 metri înălţime care evolurează în campionatul nostru. Pe locul 2 este Ştefan Târnovanu, tânărul portar al celor de la Poli Iaşi care tocmai a fost achiziţionat de FCSB. Acesta are 1,97.

ADVERTISEMENT

Cel mai “greu” jucător din România este grecul Papazoglou, de la Voluntari, urmat îndeaproape de fcsb-istul Harlem Gnohere! 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT