Fotbal international

Fotbalul nu va mai fi la fel după terminarea pandemiei de coronavirus: „Să se păstreze distanțele până la găsirea vaccinului”

04.04.2020 | 20:49
Fotbalul nu va mai fi la fel dupa terminarea pandemiei de coronavirus Sa se pastreze distantele pana la gasirea vaccinului
ADVERTISEMENT

Oriol Mitja, doctor specializat în boli infecțioase de la un spital din Catalunia, a declarat că stadioanele de fotbal, oferind ca exemplu Camp Nou, nu ar trebui deschise cel puțin până în toamnă, evitarea contactelor dintre persoane fiind recomandată chiar și după îmbunătățirea actualei situații cauzate de coronavirus.

„Camp nou să nu se deschidă până în toamnă”

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice din Europa, Belarus fiind singura țară în care încă se joacă, iar data reluării oficiale a meciurilor este necunoscută.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă UEFA a anunțat, în urma celei mai recente ședințe susține alături de membri ai celor 55 de federații afiliate, că termenul limită pentru încheierea competițiilor naționale este 3 august, un reputat medic din Barcelona trage un semnal de alarmă.

Oriol Mitja, doctor specializat în medicina internă și boli infecțioase în Catalunia, recomandă ca stadionul Camp Nou să rămână închis cel puțin până în toamnă și contactul dintre persoane să fie evitat o perioadă de timp chiar și în cazul îmbunătățirii situației cauzată de coronavirus, cazurile de infectare având posibilitatea să cunoască o creștere oricând, conform Marca.

ADVERTISEMENT

Medicul Oriol Mitja transmite că, până la descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19, singura cale sigură de evitarea răspândirii noului coronavirus este evitarea contactului dintre persoane.

O lună de la ultimul meci pe Camp Nou

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul în Spania la începutul lui martie, ultimul meci pe stadionul Camp Nou disputându-se în urmă cu o aproape o lună, pe 7 martie.

ADVERTISEMENT

La întreruperea primei ligi din Spania, una dintre zonele cel mai afectate de coronavirus, Barcelona ocupă primul loc al ierarhiei, cu două puncte avans față de principala contracandidată, Real Madrid.

Formația antrenată de Quique Setien a disputat prima manșă din optimile Ligii Campionilor, încheiată 1-1 la Napoli, dar partida retur a fost amânată din cauza pandemiei, urmând să se dispute, dacă situația o va permite, în vară.

ADVERTISEMENT