ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Fotbalul românesc, în cădere liberă. Suma infimă plătită pentru televizarea meciului FCSB – Slovan Liberec. Exclusiv

Autor: Cosmin Crăciun | 24.09.2020 | 17:23
Fotbalul românesc, în cădere liberă. Suma infimă plătită pentru televizarea meciului FCSB - Slovan Liberec. Exclusiv
Fotbalul românesc, în cădere liberă. Suma infimă plătită pentru televizarea meciului FCSB - Slovan Liberec. Exclusiv. Foto: SportPictures.eu

Fotbalul românesc, în cădere liberă. Meciul dintre FCSB și Slovan Liberec, din turul trei preliminar al Europa League, a fost la un pas să nu poată fi urmărit la televizor.

ADVERTISEMENT

Drepturile de televizare au fost scoase la vânzare de Gigi Becali săptămâna trecută, pentru 150.000 de euro, însă nimeni nu a dorit să plătească suma cerută de patronul roș-albaștrilor.

FANATIK a aflat cum au decurs negocierile și care a fost suma finală pentru care Clever Media a reușit să își adjudece dreptul de a transmite meciul.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc, în cădere liberă. Nici FCSB nu mai atrage?

În teorie un meci foarte atractiv pentru publicul din România, partida dintre FCSB și Slovan Liberec nu a convins televiziunile că merită să investească suma cerută de Gigi Becali pentru a putea transmite duelul din turul trei preliminar al Europa League.

Inițial, patronul FCSB a cerut 150.000 de euro pentru drepturile de televizare, însă niciun post din România nu a fost dispus să accepte să plătească suma solicitată de Becali. Look, Digi Sport și ProTV au fost interesate de acest meci, dar suma cerută de clubul roș-albastru a fost considerată mult prea mare.

ADVERTISEMENT

Odată cu trecerea zilelor, pretențiile lui Gigi Becali au scăzut, iar patronul FCSB ar fi fost dispus să vândă drepturile TV și pentru 100.000 de euro, însă și această sumă a fost considerată prea mare de către reprezentanții televiziunilor. Pentru a reuși, totuși, să vândă drepturile de televizare ale meciului dintre FCSB și Slovan Liberec, Becali a fost dispus să accepte și 80.000 de euro.

Stupoare în dimineața meciului: „N-a vrut nimeni să dea nici atât!”

Joi dimineață, în jurul orei 9, la palatul lui Gigi Becali a avut loc o ședință pentru a fi puse la punct ultimele detalii înaintea duelului dintre FCSB și cehii de la Slovan Liberec. Pe lângă situația critică a lotului roș-albastru, grav afectat de coronavirus, s-a discutat și despre situația televizării duelului din Europa League.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat cum a decurs dialogul dintre Gigi Becali și Valeriu Argăseală, în urma căruia patronul FCSB a renunțat la orice pretenție și a decis să vândă drepturile de televizare ale meciului pentru orice sumă pe care televiziunile erau dispuse să o plătească!

Gigi Becali: Băi Vali, unde vedem meciul diseară?

Valeriu Argăseală: Nicăieri, patroane, că nu a vrut nimeni să dea 80.000 de euro. 

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: Bine, mă, atunci, vinde-le cu cât poți. Dă-le cu cât vor ei! 

Argăseală a redeschis negocierile cu reprezentanții posturilor TV și a reușit, în cele din urmă, să ajungă la o înțelegere cu Clever Media, compania lui Adrian Tomșa. FCSB va primi 50.000 de euro în schimbul drepturilor de televizare pentru meciul cu Slovan Liberec, adică o sumă de trei ori mai mică decât cea solicitată inițial de Gigi Becali!

ADVERTISEMENT

Adrian Tomșa a devenit la începutul acestei luni și șeful postului Prima TV, care face parte acum din trustul Clever Media, alături de canalele Look. Tot Clever Media a fost trustul care a obținut și drepturile de televizare pentru meciul Backa Topola – FCSB. De data aceasta, meciul echipei roș-albastre nu va mai fi transmis pe canalul LookPlus, ci va putea fi urmărit exclusiv pe Prima TV.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 4,80 este cota pentru “FCSB se califică”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!