Sport

Fotbalul românesc, suspendat cel puțin până la jumătatea lunii aprilie: „Se vor amâna până la ridicarea stării de urgență”

17.03.2020 | 16:56
Fotbalul romanesc suspendat cel putin pana la jumatatea lunii aprilie Se vor amana pana la ridicarea starii de urgenta
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a oferit primele declarații după ce a participat, prin video conferință, la ședința UEFA, în urma căreia s-a decis amânarea EURO pentru vara anului viitor.

Reacția FRF după amânarea EURO

Președintele Federației Române de Fotbal a anunțat că meciurile competițiilor interne nu se vor relua pentru cel puțin încă 29 de zile.

ADVERTISEMENT

Concret, Răzvan Burleanu a declarat că nu se pune problema reluării campionatelor pâna la ridicarea stării de urgență, decretată de Klaus Iohannis pe 16 martie.

Vom avea suficient spațiu pentru a putea termina competițiile de la nivel național. Obiectivele noastre sunt să asigurăm sănătatea celor implicați în fotbal, asigurarea sustenabilității financiare ale cluburilor.

ADVERTISEMENT

Toate cele 53 de competiții de la nivel național se vor amâna cel puțin până la ridicarea stării de urgență, decretată ieri de Președintele României pentru 30 de zile. Trebuie să acceptăm că la nivelul Ligii 1 mai sunt de disputat 20 de etape, 14 etape în Liga a doua și a treia. Mai avem nevoie de trei date pentru Cupa României.

Fotbalul se va relua cu porțile închise doar când ne vom asigura că sănătatea celor implicați nu este în pericol. Vreau să îi invit pe toți membri ai fotbalului românesc la solidaritate”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Deciziile UEFA privind EURO 2020 și celelalte competiții continentale

Declarația de presă a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în urma deciziilor luate astăzi de UEFA

Posted by Federația Română de Fotbal on Tuesday, March 17, 2020

„Vom da dovadă de flexibilitate”

Răzvan Burleanu a declarat că regulile privind perioadele stabilite inițial pentru depunerea dosarelor de licențiere se vor schimba, în contextul suspendării campionatului, și că forul conducător al fotbalului românesc a trimis o solicităre către Ministerul Tineretului și Sportului pentru ajutarea cluburilor din punct de vedere financiar.

La nivel de licențiere, pentru cluburile din primele trei ligi, vom da dovadă de flexibilitate, ne vom consulta cu UEFA pentru licențele de cupe europene.

ADVERTISEMENT

Această criză duce la mari probleme sportive și financiare, pentru asta am solicitat MTS o soluție pentru despăgubirea cluburilor. Pentru a reduce impactul trebuie să găsim o soluție pentru a termina sezoanele competițiile”, susține președintele FRF.

ADVERTISEMENT