Fotbal international

Antrenor de box, mort după ce s-a infectat cu Covid-19 / Liviu Ciobotariu, demis de la FC Hermannstadt

21.03.2021 | 16:41
Antrenor de box mort dupa ce sa infectat cu Covid19  Liviu Ciobotariu demis de la FC Hermannstadt
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Nicolae Ispas a murit la o săptămână după ce a luat coronavirus

UPDATE, 21 martie, ora 16:42 / Antrenorul de box de la clubul CSM Timișoara, Nicolae Ispas, a murit la vârsta de 75 de ani, la doar o săptămână după ce se infectase cu Covid-19. Imediat după ce a fost depistat pozitiv, antrenorul a fost internat în spital, dar el nu a rezistat foarte mult, în ciuda faptului că era sănătos.

ADVERTISEMENT

”Luni s-a testat. Era răcit deja. Testul a ieșit pozitiv și a intrat în izolare la domiciliu. Apoi s-a simțit tot mai rău, vineri noaptea a fost dus la Casa Austria, pentru a fi pus la o mască de oxigen.

Am înțeles că nu a mai rezistat mult, și dimineața a cedat. Nu mi-a venit să cred când mi-a dat fiul său vestea! Făcusem recent medicina muncii, domnul Ispas era sănătos, nu avea nicio boalcă cronică. Era un bărbat puternic.

ADVERTISEMENT

De câțiva ani, de antrenamente se ocupau și el și fiul său. De acum înainte, vom rămâne cu fiul său”, a declarat directorul clubului CSM Timișoara, Lucian Reclaru, pentru timisplus.ro.


Hermannstadt l-a dat afară pe Ciobotariu

UPDATE, 21 martie, ora 15:38 / FC Hermannstadt a anunțat pe site-ul oficial despărțirea de antrenorul Liviu Ciobotariu, care nu a rezistat pe banca sibienilor decât 12 meciuri în care a obținut o singură victorie.

ADVERTISEMENT

”A.F.C. Hermannstadt și antrenorul Liviu Ciobotariu au reziliat astăzi înțelegerea contractuală în condiții amiabile. Fostul fundaș central al Generației de Aur a fotbalului românesc a preluat banca tehnică după primul meci din returul sezonului regulat.

Cu Liviu Ciobotariu în calitate de antrenor principal, FCH a obținut o victorie, 5 rezultate de egalitate și 6 înfrângeri, ocupând în prezent locul 15 în clasamentul Ligii 1. Alături de Liviu Ciobotariu, și-au încetat relațiile contractuale și antrenorul secund, Adrian Iordache, dar și preparatorul fizic Lucian Păun.

ADVERTISEMENT

Vom reveni în perioada următoare cu precizări despre numirea unui nou antrenor principal și a eventualelor schimbări din staff”, se arată în comunicatul grupării sibiene.


Raluca Olaru a câștigat proba de dublu de la Sankt Petersburg

UPDATE, 21 martie, ora 14:13 / Perechea Raluca Olaru/Nadia Kichenok (România/Ucraina), cap de serie numărul unu, a câștigat proba de dublu a turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg, cu premii totale de 565.000 de dolari.

Cele două au învins în finală, scor 2-6, 6-3, 10-8, după o oră și 22de minute, cuplul american Kaitlyn Christian/Sabrina Santamaria, cap de serie numărul 2. Pentru victoria de la Sankt Petersburg, Olaru și Kichenok vor primi câte 470 de puncte în clasamentul de dublu și 25.230 de dolari.


LeBron James a suferit o entorsă

UPDATE, 21 martie, ora 14:11 / Baschetbalistul LeBron James a suferit o entorsă la glezna dreaptă la meciul pierdut de Los Angeles Lakers, scor 94-99, în faţa echipei Atlanta Hawks, în NBA.

Potrivit L’Equipe, LA Lakers nu a precizat perioada de indisponibilitate a sportivului. Ar putea fi vorba de câteva săptămâni până la câteva luni. Însă, după accidentarea lui James există şi o veste bună: oasele nu sunt afectate.

”Nimic nu mă supără şi nu mă întristează mai mult decât faptul că nu pot fi disponibil pentru colegii mei. Mă doare. Recuperarea începe acum. Voi reveni curând, ca şi cum nu am plecat niciodată”, a reacţionat James pe Twitter.


România a învins Spania, scor 22-16, în Rugby Europe Championship

UPDATE, 20 martie, ora 17:21 / Reprezentativa României a învins selecţionata Spaniei pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea, scor 22-16, în etapa a treia a Rugby Europe Championship.

Este un succes important pentru ”stejari” în drumul spre calificarea la Cupa Mondială din 2023. Într-un alt meci disputat în Rugby Europe Championship, Georgia a câștigat în Rusia cu scorul de 23-6.

În primele două etape ale Rugby Europe Championship, ”stejarii” au fost învinşi cu 18-13 de Rusia şi s-au impus cu 28-27 în faţa Portugaliei. Pentru România urmează meciul cu Georgia, în 28 martie, în deplasare. Clasamentul competiției este următorul: 1. Georgia – 14 puncte (3 jocuri), 2. România – 9 puncte (3 jocuri), 3. Rusia – 4 puncte (2 jocuri), 4. Spania – 2 puncte (2 jocuri), 5. Portugalia – 1 punct (2 jocuri).

Ediţia din acest an a Rugby Europe Championship consemnează şi debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franţa pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiţiei 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare.


Dubla CSM Bucureşti – ȚSKA Moscova se joacă în 3 şi 11 aprilie

UPDATE, 20 martie, ora 12:58 / Meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, dintre CSM Bucureşti şi ȚSKA Moscova, se vor disputa în 3 şi 11 aprilie.

Forul european de handbal a anunţat programul sferturilor de finală, care se vor desfăşura astfel: tur, 3 aprilie – Buducnost – Gyor şi CSM Bucureşti – ȚSKA Moscova (ora 17:00), 4 aprilie – Brest – Metz şi Vipers – Rostov; retur, 10 aprilie – Rostov – Vipers, Gyor – Buducnost, 11 aprilie – Metz – Brest şi ȚSKA Moscova – CSM Bucureşti (ora 17:00).

Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la Turneul Final Four, programat la Budapesta, în perioada 29-30 mai.


Federația din Republica Moldova a întrerupt toate competițiile de fotbal

UPDATE, 20 martie, ora 11:34 / Federația de Fotbal din Republica Moldova a anunțat pe site-ul oficial că a decis întreruperea tuturor competițiilor naționale din cauza pandemiei de Covid-19.

”În urma hotărârii Nr.51 din 19 martie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, au fost suspendate toate competițiile naționale de fotbal pentru o perioadă nedeterminată, cu efect imediat. Despre reluarea competițiilor vom anunța în timp util”, se arată în comunicatul federației.


Novak Djokovic nu va participa la turneul de la Miami

UPDATE, 20 martie, ora 11:32 / Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, nu va participa la turneul de Masters 1000 de la Miami, care începe săptămâna viitoare.

El şi-a explicat decizia prin faptul că ”vrea să petreacă mai mult timp în familie şi să găsească echilibrul între casă şi circuit ca urmare a restricţiilor”. La turneul de la Miami nu vor participa nici Roger Federer şi nici Rafael Nadal.


60.000 de persoane la meciul de box Canelo Alvarez – Billy Joe Saunders

UPDATE, 20 martie, ora 11:29 / În plină pandemie de Covid-19, meciul de box la categoria supermijlocie dintre Canelo Alvarez şi Billy Joe Saunders, prevăzut la 8 mai, la Arlington (Texas), urmează să se desfăşoare în faţa a 60.000 de persoane.

Ca urmare a deschiderii 100% a tuturor activităţilor în al doilea cel mai populat stat din SUA, unde purtatul măştii nu este obligatoriu, evenimentul organizat la AT & T Stadium ar putea strânge cel mai mare număr de persoane de când pandemia a bulversat lumea sportului profesionst.

”Să aduci 60.000 de fani pe acest stadion emblematic, în acest an, este un vis devenit realitate. Abia aşteptăm să oferim fanilor un moment memorabil şi o sărbătoare de ‘Cinco de Mayo’ (sărbătoarea naţională mexicană) pe care nu o vor uita niciodată”, a declarat promotorul Eddie Hearn, conform site-ului iol.co.za.

Idol în ţara sa, mexicanul Saul ”Canelo” Alvarez (30 ani, 55 victorii, 1 eşec, 2 remize) va încerca să câştige titlul WBO în faţa britanicului Billy Joe Saunders (31 ani, neînvins în 30 de meciuri), pentru a-l adăuga centurilor WBC şi WBA la această categorie.

ADVERTISEMENT