News

Foto. Băiatul lui Ovidiu Tender a împlinit 18 ani și face deja politică! Milionarul a fost eliberat condiționat în 2019

Sărbătoare mare în familia controversatului om de afaceri Ovidiu Tender. Tată a trei băieți, milionarul l-a aniversat pe Teodor, care a împlinit ieri 18 ani.
19.08.2021 | 15:52
Fiul cel mare al omului de afaceri Ovidiu Tender a împlinit 18 ani
ADVERTISEMENT

În 2015, Curtea de Apel București îl condamna definitiv la 12 ani și 7 luni de închisoare pe Ovidiu Tender, în celebrul dosar CAROM. Omul de afaceri fusese acuzat de înșelăciune, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată.

Partener în dosar pentru Tender a fost Marian Iancu, fostul patron al lui Poli Timișoara, și el aruncat în spatele gratiilor pentru ani grei. Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost trimiși în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de Alina Bica, fosta șefă DIICOT.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Tender, prejudiciu de 1400 de miliarde de lei vechi

Tender și Iancu au fost găsiți vinovați de faptul că au preluat ilegal controlul companiei Carom Onești, pe care ar fi prejudiciat-o cu 1400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

”Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Alexandru Marian şi Tender Ovidiu Lucian”, au notat atunci anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a fost eliberat condiționat în 2019

Din fericire pentru el, Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat în toamna lui 2019, mult mai devreme decât hotărâseră judecătorii Curții de Apel. Milionarul cu afaceri în petrol și exploatarea diverselor zăcăminte din Africa s-a retras apoi în mijlocul familiei, completată cu soția Nicole și cei trei copii ai lor, Teodor, Andrei și David.

Ieri, Andrei Tender a împlinit 18 ani, prilej pentru tatăl lui să-i facă o urare emoționantă. ”La multi ani, dragostea mea! Majoratul este examenul maturitatii si al responsabilitatii! TE IUBESC!”, i-a transmis controversatul afacerist.

ADVERTISEMENT

Încă de acum doi ani, Teodor Tender s-a implicat în diverse acțiuni caritabile legate de orașul Timișoara, dar și în viața politică autohtonă. Membru PSD, tânărul critică vehement coaliția de guvernare, participând chiar și la emisiuni televizate în care se discută profilul economic al țării.

Înainte de căsătoria cu Nicole, Ovidiu Tender a mai fost căsătorit o dată, cu Dana Șerban, alături de care a stat vreme de 22 de ani, din 1983 până în 2005. Separarea părților s-a lăsat cu scântei atunci când s-a ajuns la partaj.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Tender, scandal la partaj cu prima soție

Deranjată de faptul că Ovidiu Tender nu a respectat convenția de partajare a bunurilor, Dana Șerban l-a dat în judecată pe fostul ei soț, în 2011, încercând să pună lucrurile la punct.

“Femeia cere judecătorilor să-l oblige pe fostul ei soţ să treacă doar pe numele ei două imobile pe care cei doi încă le deţin împreună în acte: o vilă din Timişoara şi o casă de vacanţă aflată în apropierea lacului Surduc, din judeţul Timiş.

Fosta soţie a lui Ovidiu Tender susţine că a semnat o convenţie cu soţul ei, în 2005, prin care el se obliga să-i dea o vila şi casa de vacanţă, în termen de maxim trei ani de semnarea documentului,  în timp ce Ovidiu Tender rămânea cu o altă vilă, aflată în zona rezidenţială a Timişoarei”, amintea presa din acea vreme, citând surse din dosar.

 

ADVERTISEMENT