Sport

FOTO BOMBĂ! FCSB, şi nu Gigi Becali, a împrumutat Astra cu 300.000 euro! FANATIK are documentul care aruncă în aer meciul direct! Cât costă titlul în România? EXCLUSIV

17.03.2019 | 09:57
FOTO BOMBA FCSB si nu Gigi Becali a imprumutat Astra cu 300000 euro FANATIK are documentul care arunca in aer meciul direct Cat costa titlul in Romania EXCLUSIV

Astra – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:30, iar întâlnirea are o importanță majoră în economia play-off-ului şi, implicit, în lupta pentru titlu. Întrebarea directă care stă pe buzele tuturor este dacă meciul se va juca pe viaţă şi pe moarte sau nu, şi asta pentru că Astra este datoare FCSB cu importanta sumă de 300.000 euro, fapt unic în fotbalul românesc! FANATIK.RO a intrat în posesia actelor doveditoare, care ridică astfel un mare semn de întrebare asupra integrităţii meciului direct de duminică!

FCSB, şi nu Gigi Becali, a împrumutat Astra cu 300.000 euro! FANATIK are documentul care aruncă în aer meciul direct de duminică

Astra – FCSB are o miză uriaşă! După 1-2 pe teren propriu cu Viitorul lui Gică Hagi, FCSB nu-şi mai permite niciun pas greşit, fiind la 5 puncte distanţă de liderul CFR Cluj. Cu atât mai mult cu cât Universitatea Craiova a bifat vineri seară a doua victorie din play-off şi s-a distanţat şi ea la 4 puncte de roş-albaştri. Astfel, un eventual pas greşit cu Astra al elevilor lui Mihai Teja, i-ar tăia şi mai mult speranţele la titlu lui Gigi Becali. Tocmai în acest context, miza meciului de la Giurgiu e imensă!

Cu atât mai mult, partida de duminică ridică mari semne de întrebare, privită fiind prin prisma înţelegerii financiare dintre cei doi patroni ai cluburilor, Gigi Becali şi Ioan Niculae. Gsp.ro a dezvăluit că Niculae a primit în 2018 un împrumut de câteva sute de mii de euro de la patronul FCSB, bani pe care şeful Astrei i-a garantat cu drepturile TV pe care clubul le are de primit de la LPF chiar acum, în această perioadă! Lucru legal, dar total imoral pentru o întrecere sportivă în care se ajunge ca un creditor cu un interes uriaş – cum e FCSB – joacă împotriva propriului datornic – Astra, care nu are aceleaşi obiective ca cel de la care a împrumutat banii! Mai pe şleau, situaţia înainte de meciul direct stă astfel: Gigi i-a dat câteva sute de mii de euro lui Niculae, iar punctele puse în joc în meciul direct sunt mult mai importante pentru FCSB, care se bate la titlu, decât pentru Astra, care şi-a atins obiectivul, acela de a se califica în play-off!

Ce spunea Gigi Becali despre împrumut: “Nu e implicată Steaua! Am dat împrumutul pentru Astra în nume personal”

„Astra îmi e datoare cu 1,3 milioane, nu cu 300.000! Astra trebuie să plătească un milion de euro pentru Alibec. Noi am făcut acte că ei plătesc pentru jucător în vară. Datoria de 300.000 de euro e de la transferul lui Stan. L-am sunat pe Niculae și i-am zis să mi-l dea pe Stan. A zis că e de acord dar vrea 600.000 de euro. Am spus că  dau 300.000 de euro și mi-a zis că e de acord, dar să-l împrumut cu 300.000 de euro. Întelegerea pentru Stan a fost că plătesc 300.000 de euro și îi împrumut 300. 000 de euro. Astra nu mai are nicio datorie. Am făcut acte care mă asigură. Eu nu mai iau banii de la Astra, îi iau de la Ligă, din drepturile TV. Eu am împrumutat în nume personal, deci nu e Steaua implicată”, declarase Gigi Becali, conform sursei citate, la momentul dezvăluirii publice a împrumutului făcut de patronul FCSB către Niculae.

FANATIK.RO a intrat însă în posesia actelor care contrazic spusele lui Gigi Becali de atunci. Respectiv, împrumutul de 300.000 de euro + 2% dobândă pe an, respectiv 3.000 de euro pentru cele 6 luni, este făcut între cele două cluburi, a fost realizat pe 21 august 2018 şi este denumit „Contract de împrumut pentru capital de lucru!” Deci nu este făcut în nume propriu, ci de către FCSB şi garantat de Astra cu drepturile TV din acest sezon!

Dovada foto! FCSB a împrumutat Astra Giurgiu şi nu Gigi Becali! Duminică, au meci direct pentru titlu!

Şi pentru a fi sigur că-şi recuperează banii, Becali a înregistrat pe 26 octombrie 2018 contractul de împrumut făcut între FCSB şi Astra la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare – vezi foto. Ce înseamnă asta? Înscrierea unui act juridic la AEGRM oferă opozabilitate către terţi, în speţă faţă de Liga Profesionistă de Fotbal, dar asigură şi rangul de prioritate în vederea recuperării creanţelor! Cu alte cuvinte, Becali poate oricând să ia banii din drepturile TV cuveniţi Astrei, direct de la LPF, indiferent că Niculae, ipotetic, s-ar opune!

Dovada foto a imprumutului clubului FCSB catre Astra Giurgiu
Dovada foto a imprumutului clubului FCSB catre Astra Giurgiu

Coincidenţele stranii dintre împrumut şi ultimul meci direct, pierdut de Astra cu FCSB! Fostul antrenor Gigi Mulţescu: “Am ratat şi am făcut penalty fără explicaţii!”

Coincidenţă stranie însă! Deşi împrumutul s-a făcut în august 2018, el a fost înscris de către FCSB la Agenţia Electronică de Garanţii Reale Mobiliare abia pe 26 octombrie 2018, cu doar o săptămână înainte de meciul direct dintre roş-albaştri şi Astra, de pe Arena Naţională, returul din sezonul regulat al Ligii 1, meci care a avut o istorie ciudată – vezi aici video! În minutul 20, la scorul de 0-0, atacantul Astrei, Azdren Llullaku, a ratat o lovitură de la 11 metri executată direct pe direcţia lui Bălgrădean, în timp ce golul victoriei FCSB a fost marcat de Gnohere de la 11 metri, după o serie de ratări uriaşe ale Astrei şi un penalty ciudat făcut de giurgiuveni!

Dovada foto a imprumutului clubului FCSB catre Astra Giurgiu
Dovada foto a imprumutului clubului FCSB catre Astra Giurgiu

De altfel, reacţia tehnicianului Astrei de la final, Gigi Mulţescu, stă mărturie:  „Ce explicație să am?! Au fost niște ratări fără explicație, a fost un penalty fără explicație pe care l-am făcut. Dacă la pauză aveam 2-3 goluri nu cred că se supară nimeni. N-am reușit să înscriem nici din penalty. În repriza a doua am crezut că putem controla, dar am intrat mai rău. Steaua a controlat, a urcat și totul a culminat cu acel penalty. Am făcut schimbări ofensive, am avut două ocazii de gol, le-am rata și pe alea. Nu îi mai prinde  noi pe Steaua cum i-am prins azi cu defensiva asta, dar dacă am fost fraieri, ce să facem.”

Ciudatul secret al transferului lui Belu de la Astra la FCSB! Becali neagă, deşi fotbalistul e-n ultimele 6 luni de contract cu Astra şi s-a pozat la Palatul lui Gigi

Un alt fapt ciudat, care naşte suspiciuni este dat de faptul că Gigi Becali neagă, chiar înaintea meciului direct, că l-a transferat pe fotbalistul Astrei, Claudiu Belu, deşi acesta este în ultimele 6 luni de contract şi poate semna cu oricine, iar imaginile cu el şi Anamaria Prodan la Palatul lui Becali din Aleea Alexandru au fost făcute publice! Ciudat, în condiţiile în care patronul FCSB nu ascunde niciodată transferurile făcute! Ce interes ascuns are acum de neagă înţelegerea cu Belu?

În mod normal, Belu, care a jucat în tricoul Astrei în 22 din cele 26 de meciuri ale sezonului regulat poate semna liber de contract, fără ca Astra să încaseze vreun ban. Şi-atunci, de vreme ce fotbalistul a fost la Gigi Becali, care este motivul pentru care patronul FCSB neagă vehement orice interes legat de Belu?  “Nu e nimic adevărat cu Belu! Nu mă interesează! Sunt minciuni”, spunea deunăzi Becali.

Fotbalistul Astrei, Claudiu Belu si Anamaria Prodan, la palatul lui Gigi Becali. Sursa foto: gsp.ro
Fotbalistul Astrei, Claudiu Belu si Anamaria Prodan, la palatul lui Gigi Becali. Sursa foto: gsp.ro

Patru întrebări pertinente pentru FRF, LPF, Gigi Becali şi Ioan Niculae, după banii împrumutaţi de FCSB către Astra Giurgiu

Şi-atunci, se nasc câteva întrebări legitime legate de împrumutul pe axa Gigi Becali – Ioan Niculae – Astra – FCSB, prin prisma a ceea ce se va întâmpla duminică seara la Giurgiu:

  • Cum va juca datornica Astra către creditoarea FCSB acum? În condiţiile în care Alibec şi compania sunt o mare sperietoare pentru roş albaştri: în 9 meciuri din Liga 1 jucate la Giurgiu, FCSB nu a câştigat decât de 2 ori!!! Va juca la fel sau o va face ca-n ultimul meci direct, cu “ratări şi penalty făcut fără explicaţii”

Roş-albaştrii au 7 din 9 meciuri directe Astra – FCSB, disputate la Giurgiu, fără victorie

  • decembrie 2013 Astra – FCSB 1-1
  • aprilie 2015 Astra – FCSB 0-0
  • august 2015 Astra – FCSB 2-0
  • aprilie 2016 Astra – FCSB 2-0
  • decembrie 2016 Astra – FCSB 1-0
  • mai 2017 Astra – FCSB 0-1
  • noiembrie 2017 Astra – FCSB 2-0
  • aprilie 2018 Astra – FCSB 0-3
  • iulie 2018 Astra – FCSB 1-0

 

  • De ce Liga Profesionistă de Fotbal acceptă astfel de creanţe şi împrumuturi financiare între cluburi, care, şi dacă nu ar avea vreun substrat în întâlnirile sportive dintre cluburi, dau naştere la o serie de mari semne de întrebare asupra corectitudinii meciurilor directe şi, implicit, asupra competiţiei Ligii 1?

 

  • De ce Comisia de Integritate a FRF nu se sesizează în acest caz, pentru a analiza actele încheiate între cele două cluburi şi a verifica coincidenţele stranii între înregistrarea lor şi datele meciurilor directe?

 

  • Şi, mai presus de toate, de ce doi patroni, putrezi de bogaţi, aşa cum sunt Gigi Becali şi Ioan Niculae, fac împrumuturi între ei şi nu evită astfel de înţelegeri financiare pentru a nu da naştere la speculaţii care nu le dăunează doar lor, ci imaginii întreg fotbalului românesc?

“Nu avem nicio treabă cu Astra. Am făcut un contract ca banii să fie viraţi din drepturile de televizare. Noi aşteptăm ca banii să vină de la LPF, nu de la Astra. E încheiată treaba cu ei” – Gigi Becali, pentru FANATIK.RO

“Nu avem voie? Noi, clubul Astra, și cei de la FCSB, avem o relație foarte bună. Dovadă în acest sens stă numărul mare de jucători pe care i-am transferat de-a lungul timpului între cele două cluburi. Eu nu am vrut să mai dau o perioadă bani către Astra, iar cei din club au găsit această variantă cu cei de la FCSB. Domnul Becali a fost foarte înțelegător. Banii aceia au fost garantați cu drepturile TV, nu este nicio problemă. Nu există nicio altă obligație între cele două echipe” – Ioan Niculae, patron Astra Giurgiu, pentru FANATIK.RO

Tags: