News

Foto. Ce mai face și cum arată azi familia lui Omar Hayssam din România! Soția a primit o veste proastă

În noiembrie 2016, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare, în dosarul Manhattan. Pedeapsa primită s-a contopit cu pedepsele primite anterior de sirian.
30.08.2021 | 12:06
Omar Hayssam are de executat în România o pedeapsă totală de 24 de ani de închisoare
ADVERTISEMENT

Ultima condamnare definitivă a omului de afaceri sirian cu cetățenie română a fost decisă de justiție într-un dosar în care Omar Hayssam a fost acuzat de delapidare, alături de fratele lui, care a primit 22 de ani de detenție.

Totalul de 24 de ani de închisoare pe care trebuie să îi execute Omar Hayssam este rezultat din contopirea mai multor dosare: dosarul Manhattan (în care Omar și fratele lui fentau legea la adăpostul unui grup de firme), dosarul Volvo, dosarul Foresta Nehoiu și dosarul răpirii celor trei jurnaliști români din Irak.

ADVERTISEMENT

Omar Hayysam a fost deferit justiției de DIICOT pe 14 octombrie 2005, primind în februarie 2008, în lipsă, o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru rolul avut în răpirea ziariștilor Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian și Sorin Mișcoci, în martie 2005, la Bagdad.

Omar Hayssam este închis într-un penitenciar de maximă siguranță

În dosarul Volvo, în noiembrie 2012, Omar a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a înșelat câteva firme cu suma totală de 1,6 milioane de euro, luând în leasing mai multe utilaje pe care le expedia în străinătate fără să le achite.

ADVERTISEMENT

Fuga lui Omar Hayssam din România, pe 30 iunie 2006, la bordul unui vapor (susțineau autoritățile) sau avion (cum declara chiar el) a determinat demiterea șefilor SRI, SIE și DGIPI, dar și a procurorului general al României, Ilie Botoș, disponibilizat o lună mai târziu.

Omar Hayssam a fost readus în România în iulie 2013 și închis de atunci, după ce a fost condamnat definitiv în mai multe dosare grele. În prezent, bărbatul acuzat de terorism își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Mărgineni, o închisoare de maximă siguranță.

ADVERTISEMENT

Judecătorii îi refuză schimbarea regimului de detenție

În ultimii trei ani, deranjat de condițiile din spatele gratiilor, Omar Hayssam a solicitat în repetate rânduri instanțelor să fie scos de sub regimul de maximă siguranță și să primească permisiunea de a avea un regim deschis de detenție.

Din păcate pentru el, judecătorii au rămas impasibili la doleanțele sirianului, motivându-și apoi decizia.

ADVERTISEMENT

”Din raportul comisiei instanța reține că petentul condamnat nu a atins obiectivele prevăzute în planul individualizat de evaluare și intervenție educativă și terapeutică, fiindu-i recomandat program de asistență socială și intervenție educațională (activități educaționale- concursuri tematice)”, se arăta în motivarea magistraților.

Omar Hayssam (58 de ani) are în libertate o familie foarte numeroasă, care se descurcă astăzi cum poate, în lipsa părintelui. Sirianul cu cetățenie română este însurat din ani buni cu Adela, cu care are 7 copii, toți locuind într-o vilă amplasată pe malul lacului Snagov.

Soția lui Omar Hayssam pierde procese, fiul teroristului le câștigă

În urmă cu mai bine de un deceniu, soția lui Omar a încercat să obțină custodia exclusivă a copiilor, dar nu a reușit. Adela forțase această mutare nu pentru că s-ar fi certat cu Omar Hayssam, ci pentru că soțul ei era mereu fie fugar, fie în detenție, așa că ea nu mai putea părăsi România împreună cu cei mici dacă nu avea semnătura partenerului de viață.

Acum o lună, soția lui Omar Hayssam a primit o veste foarte proastă, contestația ei la executarea silită, venită de la ANAF, fiind respinsă de instanță, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate.

”Solutia pe scurt: Respinge cererea de suspendare a executării silite, ca neîntemeiată. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Bucureşti. Pronunţată astăzi, 27.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, notau judecătorii în cazul executării silite a soției lui Omar Hayssam.

În contrast, Rashid, unul dintre băieții lui Omar Hayssam și fostul iubit al Alexiei Eram, a câștigat două procese cu poliția în ultimii doi ani, reușind să anuleze în instanță două amenzi rutiere pe care le încasase pe șoselele patriei.

 

 

ADVERTISEMENT