Life

Foto. Ce secrete ascund coroanele purtate de Familia Regală a Marii Britanii. Cui a aparținut diadema favorită a Prințesei Diana

Bijuteriile purtate de femeile care fac parte din Familia Regală a Marii Britanii au fost întotdeauna admirate de public, dar unele dintre acestea ascund povești neașteptate.
13.01.2022 | 16:53
Foto Ce secrete ascund coroanele purtate de Familia Regala a Marii Britanii Cui a apartinut diadema favorita a Printesei Diana
Coroanele purtate de-a-lungul timpului de Familia Regală Britanică ascund povești surprinzătoare. Sursa: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tiarele sunt coroane ornamentale cu bijuterii, purtate în mod tradițional de femei, pentru a reprezenta rangul, statutul și stilul. Au fost purtate de familii nobile celebre, de-a lungul istoriei, cum ar fi Napoleon și soția sa, împărăteasa Joséphine Bonaparte, Familia Regală Britanică și Casa Savoia.

Fanatik vă prezintă o serie de povești neașteptate, care stau în spatele diademelor purtate de Familia Regală a Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Diadema Meander

Coroana Meander a fost cadoul primit de regina Elisabeta a II-a de la soacra ei, mama prințului Philip, în 1947. După aceea, diadema de argint a fost dăruită prințesei Anne, în 1972. La rândul ei, aceasta i-a oferit-o fiicei sale, Zara Philips, pentru a o purta în ziua nunții sale cu Mike Tindall.

Diadema Meander
Diadema Meander a aparținut prima dată mamei prințului Philps.
Sursa: YouTube

 Diadema Cambridge

Această coroană fost inițial a Reginei Maria. Ea a fost făcută în 1913, din diamante și o colecție de 19 perle suspendate, fixate în argint și aur. Diadema a fost oferită ulterior Reginei Elisabeta, care, în cele din urmă, i-a dat-o Prințesei Diana, drept cadou de nuntă. Acum, tiara este purtată de Kate Middleton, Ducesa de Cambridge.

ADVERTISEMENT
Prințesa Diana
Coroana era una din favoritele Prințesei Diana.
Sursa: Hepta.ro

Diadema „Fetelor Marii Britanii și Irlandei”

Această diademă are un design deosebit, cu diamante, aur și 14 perle. A fost, inițial, un cadou pentru nunta Reginei Maria, oferit de către „Comitetul Fetelor Marii Britanii și Irlandei”. Ea a transmis-o mai departe prințesei Elisabeta,  pentru nunta cu Prințul Philip, în 1947. Piesa este considerată a fi printre preferatele Reginei Elisabeta a II-a și cea mai purtată de când și-a început domnia.

regina elisabeta II coroana
Coroana purtată de Regina Elisabeta II în ziua nunții.
Sursa: YouTube

 Diadema Halo

Tiara Halo a fost realizată de Cartier, în 1936, la cererea  lui George al VI-lea, care dorea să-i facă un cadou special soției sale, Regina Elisabeta (Regina Mamă). Coroana a fost dăruită Reginei Elisabeta a II-a, drept cadou pentru cea de-a 18-a aniversare, care apoi i-a dat-o prințesei Margareta și lui Kate, Ducesa de Cambridge. Aceasta din urmă a purtat-o chiar în ziua nunții cu Prințul William.

ADVERTISEMENT
Kate Middletone nuntă Tiara Halo
Kate Middleton a purtat coroana Halo în ziua nunții sale cu Prințul William.
Sursa: Hepta.ro

Diadema cu flori de lotus

Diadema cu flori de lotus a fost purtată, pentru prima dată, de regina Elisabeta. Inițial a fost un colier din diamante și perle, pe care l-a primit de la soțul ei, George al VI-lea, cadou de nuntă, în 1923. Regina-mamă a oferit-o prințesei Margaret înainte de căsătorie. Acum, tiara este purtată uneori de Ducesa de Cambridge, pentru recepții oficiale sau banchete de stat.

Coroana Floare de lotul Prințesa Margareta Nuntă
Coroana cu flori de lotus a fost inițial un colier cu diamante.
Sursa: YouTube/Hepta

Diadema Marii Ducese Vladimir a Rusiei

Se crede că această coroană este și favorita Reginei. A aparținut fermecătoarei Ducese Vladimir, soția Marelui Duce Vladimir Alexandrovici al Rusiei. După ce a murit, în 1920, bijuteriile ducesei au fost vândute, iar regina Maria de Teck a cumpărat această diademă, pe care i-a oferit-o nepoatei sale, Regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT
Coroana Marii Ducese Vladimir a Rusiei
Coroana aparținut Marii Ducese Vladimir a Rusiei.
Sursa: Hepta/ YouTube

Diadema Delhi Durbar

Diadema Delhi Durbar a fost făcută în 1911, pentru ca regina Maria de Teck să o poarte la adunarea ceremonială care marca succesiunea regelui George al V-lea ca Rege Împărat. Regina Maria a împrumutat diadema Reginei Elisabeta în 1946, pentru turneul din Africa de Sud din 1947. În 2005, coroana a fost oferită de Regină Ducesei de Cornwall.

Coroana Delhi Durbar
Coroana Delhi Durbar a aparținut Reginei Maria de Teck.
Sursa: Hepta.ro/ YouTube
ADVERTISEMENT