Fotbal international

Belgienii l-au ELOGIAT pe Chipciu. Ce a scris românul pe Facebook!

UPDATE, ora 18:15. Alexandru Chipciu a avut o prestaţie foarte bună în meciul cu Mouscron din prima etapă din Belgia. Fostul stelist a reuşit o pasă de gol şi a fost desemnat omul meciului....
01.08.2016 | 00:00
Belgienii lau ELOGIAT pe Chipciu Ce a scris romanul pe Facebook

UPDATE, ora 18:15. Alexandru Chipciu a avut o prestaţie foarte bună în meciul cu Mouscron din prima etapă din Belgia. Fostul stelist a reuşit o pasă de gol şi a fost desemnat omul meciului. ”Debutul meu în campionatul Belgiei: Mouscron – Anderlecht 1-2. Mă bucur că am contribuit cu o pasă de gol la prima victorie din acest sezon. Vă mulţumesc pentru încurajările trimise în mesaje. O seară frumoasă tuturor!”, a scris Chipciu pe Facebook.

UPDATE, 31 iulie, ora 10:19 / Alex Chipciu a fost desemnat de belgieni jucătorul meciului. Assist-ul de la prima reuşită şi recuperarea de la golul secund. 

“Chipciu s-a descurcat bine, mai ales după pauză, şi a jucat un rol important la fazele golurilor lui Anderlecht”, au notat cei de la Sporza.  Site-ul voetbalnieuws.be l-a notat pe Chipciu cu 8,2 – cea mai notă primită de un jucător în acest meci.


UPDATE, 30 iulie, ora 20:25. Alexandru Chipciu a realizat o fază de toată frumuseaţea în minutul 62 al meciului cu Mouscron. Cînd scorul era 1-0 pentru echipa adversă, internaţionalul român şi-a pus viteza în acţiune, luînd o minge din apropierea propriului careu. A ajuns în cealaltă jumătate de teren şi, flancat de patru adversari, i-a trimis o pasă pe culoar lui Acheampong, care a marcat golul de 1-1. Cîteva minute mai tîrziu, Chipciu a mai realizat o fază bună. A recuperat o minge în jumătate adversă, fapt ce a dus la marcarea golului doi al lui Anderlecht. În final, Anderlecht s-a impus cu 2-1.


UPDATE, 30 iulie, ora 16:30. Anderlecht va debuta astăzi în noua stagiune din Belgia, împotriva echipei Mouscron. Alexandru Chipciu are şanse mari să fie titular. Înainte de meci, internaţionalul român a vorbit cu jurnaliştii belgieni.

“Pot să joc la fel de bine şi pe dreapta, şi pe stînga. Am jucat pe ambele benzi, nu e o mare diferenţa pentru mine. Anderlecht e o posibilitate foarte bună pentru mine să-mi lansez cariera europeană. Clubul produce un fotbal care îmi convine foarte mult. În România, presiunea devenise insuportabilă. În comparaţie cu alţi jucători, aveam un salariu foarte mare şi eram criticat”

”Trebuia să marchez două goluri de clasă mondială pe meci ca să fie bine. La Anderlecht e altfel, e mai puţină presiune. Sînt obişnuit cu presiunea şi sînt sigur că aici nu va fi ca în România! Steaua şi Anderlecht sînt comparabile, sînt echipe care trebuie să cîştige mereu. Am venit aici într-un grup foarte tînăr, e prima oară cînd mă simt bătrîn la o echipă!”, a spus Chipciu.

Clubul Anderlecht şi-a prezentat achiziţiile din noul sezon. Printre ele se află şi Alexandru Chipciu. Românul a semnat în urmă cu două săptămîni cu gruparea din Belgia, Steaua primind în schimbul său suma de 3 milioane de euro.

Oficialii clubului au ales ziua de vineri pentru a merge la stadion împreună cu cei 6 jucători noi. Weekend-ul acesta începe noul sezon din Belgia. Anderlecht va juca sîmbătă, începînd cu ora 19:00, împotriva echipei Mouscron-Peruwelz.

Cei şase jucători transferaţi de Anderlecht în acest sezon sînt: Chipciu (Steaua), Appiah (Caen), De Maio (Genoa), Trezeguet (Al Ahly), Idrissa Doumbia (Bingerville) şi Hanni (Mechelen).