News

Foto. Cine este managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, acolo unde a izbucnit incendiul devastator! Stela Halichidis conduce instituția din 2009

Un incendiu izbucnit, vineri, la Secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a provocat până acum 7 victime.
01.10.2021 | 11:37
Foto Cine este managerul Spitalului de Boli Infectioase din Constanta acolo unde a izbucnit incendiul devastator Stela Halichidis conduce institutia din 2009
Stela Halichidis este manager al Spitalului din Constanța din 2009
ADVERTISEMENT

În această dimineață, un incendiu devastator a izbucnit la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Din cei 113 pacienți internați în spital, 10 erau la Secția ATI, iar ultimele informații arată că 7 pacienți au decedat.

Autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat echipe complexe de intervenție, zeci de ambulanțe și mașini de pompieri, care au evacuat până acum peste 60 de pacienți, aflați în pericol de intoxicare cu fum.

ADVERTISEMENT

Guvernul anunță că premierul Florin Cîțu a fost informat despre incendiu. Premierul continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și pentru a se asigura că evacuarea pacienților și transferul lor se va efectua în condiții normale.

Stela Halichidis are 54 de ani și conduce spitalul din 2009

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

ADVERTISEMENT

Din 2009, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța este Stela Halichidis (54 de ani), absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală, în 1993.

Potrivit declarației de avere publicată în iunie anul curent, Stela Halichidis deține 50% dintr-un teren intravilan de 193 mp achiziționat prin împrumut cu ipotecă în 2001, 1/6 dintr-un teren intravilan de 3731 mp achiziționat în anul 2012, ¼ din 9,5 ha și 532 mp de teren moștenit în anul 2011 și ½ dintr-un loc de veci dobândit prin moștenire.

ADVERTISEMENT

Stela Halichidis a vândut recent un bun pentru 385.000 euro

Stela Halichidis a menționat în declarația de avere că deține ½ dintr-o casă de locuit de 93 mp construită în anul 2006, 1/6 dintr-o casă de vacanță de 427 mp construită în 2013 și 1/2 dintr-o criptă de 3 mp moștenită în anul 2011.

Stela Halichidis are și un autoturism Land Rover Discovery, cumpărat în 1994. De asemenea, aceasta a declarat că deţine mobilă și obiecte de artă/cult în valoare de aproximativ 8000 de euro, achiziționate în ultimii 15 ani.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului De Boli Infecțioase din Constanța a vândut un bun, în noiembrie 2020, pentru care a obținut suma de 385.000 euro. În 2007, Stela Halichidis a făcut un credit ipotecar de 34.000 euro, scadent în 2032.

Managerul are un venit lunar de 24.000 lei

La nivel salarial, Stela Halichidis a trecut venitul obținut anul trecut de la Universitatea Ovidius Constanța, în valoare de 115.099 lei, dar și salariul obținut de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanţa, cifrat la 173.999 lei. În total, Halichidis a încasat în  ultimul an 289.000 lei, adică peste 24.000 lei pe lună.

Înainte să fie numită manager al spitalului, Stela Halichidis ocupase vreme de cinci ani (2004-2009), funcția de director adjunct al instituției. Medic apreciat de comunitate, Halichidis are și calitatea de membru în ESCMID (European Society Microbiology an Infectious Diseas), UMB (Uniunea Medicală Balcanică), BENA (Balkan Environmental Association), IAS (International AIDS Society) și Societatea Română de Boli Infecțioase.

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă...
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă Neşu. Informaţii rare despre Maria
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Care sunt singurele ființe care ar supraviețui dacă Pământul s-ar confrunta cu o...
Care sunt singurele ființe care ar supraviețui dacă Pământul s-ar confrunta cu o catastrofă.
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad...
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1