News

Foto. Copil de 10 ani din Alba, căutat de poliție. A dispărut de acasă

Un băiat de 10 ani din Alba Iulia este dat dispărut de oamenii legii, după ce mama lui a sesizat, joi seara, că acesta a dispărut din apropiera blocului unde locuia și nu s-a mai întors acasă.
03.09.2021 | 18:30
Foto Copil de 10 ani din Alba cautat de politie A disparut de acasa
Copil de 10 ani din Alba, căutat de poliție. A dispărut de acasă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Numele minorului este Bicer Onur -Seyfettin și potrivit spuselor mamei lui se afla la momentul dispariției într-un parc din apropierea blocului unde locuiește. Totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 23:00.

“La data de 2 septembrie 202, în jurul orei 23,30, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie din municipiu cu privire la faptul că, în seara zilei de 2 septembrie, fiul său, Bicer Onur – Seyfettin, de 10 ani, a plecat din faţa blocului în care locuieşte şi nu a mai revenit”, a transmis IPJ Alba printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Mama copilului își suspectează fostul soț ca i-a răpit copilul

Mama lui Bicer Onur -Seyfettin le-a declarat polițiștilor faptul că-l suspectează pe fostul său partener că i-a luat copilul. Bărbatul, cetățean turc, a amenințat-o în repetate rânduri că va face acest pas, după ce a părăsit-o.

Foto: Bicer Onur -Seyfettin. Sursa: IPJ Alba

”Îl bănuiesc pe tatăl lui că a început să mă amenințe că îmi ia copilul. Să îl treacă în Turcia. Stie că nu pot să trăiesc fără copilul ăla și nu îmi văd viață fără el, să mi-l aducă înapoi”, a mai mărturisit femeia.

ADVERTISEMENT

Totodată, mama băiatului a precizat că, deși nu mai este împreună cu bărbatul de origine turcă, nu sunt și divorțați. Acest lucru este util în momentul de față, deoarece tatăl nu-l poate duce pe minor în Turcia, decât cu acordul mamei oficializat la notar.

“Sunt efectuate cercetări în care sunt angrenați zeci de polițiști. În momentul de față sunt luate în calcul mai multe variante de lucru inclusiv aceea în care tatăl l-ar fi luat fără acordul mamei”,  a declarat Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

ADVERTISEMENT

Poliția solicită oamenilor să-i alerteze dacă dau de urma copilului

Oamenii legii sunt în căutarea copilului și solicită întregii populații să sune la 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție dacă-l observă.

“Imediat după semnalarea dispariţiei, au demarat activităţile de căutare, iar minorul a fost dat în urmărire. Persoanele care pot da informaţii care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Alba.

ADVERTISEMENT

Bicer Onur -Seyfettin are 1, 40 înălțime, aproape 40 de kilograme, fața ovală, păr negru scurt și ochi căprui.  În seara dispariției, cel mic purta o bluză verde, o pereche de pantaloni lungi tip sport, de culoare gri și încălțăminte de culoare neagră, tot sport.

Aproape 6.000 de copii au dispărut într-un an în România

Potrivit Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, în perioada aprilie 2020-aprilie 2021, au dispărut din țară aproape 6.000 de copii. Pandemia a dus la creșterea cu 20% a sesizărilor de acest fel, spre deosebire de anul 2019.

Disparițiile raportate vizează copii cu vârste sub 10 ani și cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Mulți copii au dispărut fie că au fost lăsați nesupravegheați de părinți sau de alte persoane în grija cărora se aflau, fie că au plecat de acasă din proprie inițiativă.

Printre motivele care i-au determinat pe minori să-și părăsească locuințele sunt: abuzul din partea părinților, conflictele repetate între părinți, dar și lipsa comunicării cu cei care i-au crescut.

ADVERTISEMENT
Tags: